SRBIJA ČEKA JOKIĆA I MELOUNA! TRNER DENVERA KAŽE DA RAZGOVARA SA KOKOŠKOVIM, za Nikolu je prerano da odluči!

    foto: FIBA/Fotoilustracija
    Podeli
  • SRBIJA ČEKA JOKIĆA I MELOUNA! TRNER DENVERA KAŽE DA RAZGOVARA SA KOKOŠKOVIM, za Nikolu je prerano da odluči!

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je dabl-dabl učinak od 17 poena i 13 skokova u pobedi Denvera na gostovanju u Minesoti od 107:100. To je bio i povod za razgovor dopisnika RTS koji je iskoristio priliku i da ga upita o budućim nastupima za reprezentaciju Srbije.

Znam da možda i nemaš trenutno odgovor na to pitanje ali Srbija očekuje odgovor. Da li ćeš ti biti na kvalifikacijama u junu sledeće godine i da li će i Majkl Meloun doći?

„Pa ja ne znam. Ne znam ni za trenera, ne znam ni za mene... Fokusiram se sada još na ovu sezonu, još je ostalo 39-40 utakmica. Puno je to, stvarno. Nema odgovora za sada."

Vaš reporter je direktno pitao trenera Majkla Melouna: Koji je vaš plan za Srbiju za jun ove godine? Da li će te pomoći Srpskom timu da se kvalifikuje za olimpijadu i koja će biti vaša uloga u timu? Svi su Srbi jako zainteresovani da čuju odgovor.

„Vodim dijalog sa Igorom Kokoškovim. Imali smo sjajne konverzacije. Još ništa nije zvanično dogovoreno ali to je nešto zašta sam definitivno zainteresovan. Nastaviću da razgovaram sa Igorom i Košarkaškim savezom o tome i ako postignem dogovor biće to sjajno i jedna odlična prilika." rekao je Meloun.

Dodaje i da razgovori koje vodi sa Savezom nemaju nikakve veze sa Nikolom i da ne može da govori u Nikolino ime i da ne zna da li će Jokić igrati ili ne.

„Razgovori sa njim su protekli između nas dvojice i ne želim da dodajem nikakan pritisak na Nikolu, to je posleednja stvar koju bih hteo da uradim.

U trenutku kad pričamo ostalo je još samo par dana do objave za naredni Ol star. Šta ti očekuješ?

„Sigurno taj moj Ol star je veliko priznanje koje ja sigurno želim. Trenirao sam celi leto i to je neki individualni uspeh. Ako uđem biću prezadovoljan, ako ne, opet neću dopustiti da utiče na neke moje druge ciljeve.", istakao je Jokić.

Šta poručuješ navijačima koji evo prate sigurno nekada i iza ponoći utakmice?

„Pa, ja uvek kažem moj najveći navijač je moj otac. To je sigurno, koji za svaku utakmicu ustane... Ima čak i svoju grupu ljudi, tih naših prijatelja koji dopisuju se i navijaju zajedno."

Pozdravljamo tatu specijalno iz Mineapolisa.

Posle utakmice kada je bio raspoloženiji posle pobede, pitali smo ga da li uči neke nove reči na srpskom?

„Vidimo se hvala."

Prvi rezultati glasanja za ovogodišnji Ol star, koji se izra u Čikagu, biće objavljeni u noći između četvrtka i petka što se tiče startera, a za ostale sedam dana kasnije. Svi ljubitelji košarke nadaju se da će Nikola Jokić i ove godine igrati na tom takmičenju.

RTS/A.Ž.


Komentari