SRBIJA-HRVATSKA 5:6! NBA OBRAČUN ZA SADA PRIPADA KOMŠIJAMA! Da smo zajedno razbucali bi Drim-tim kao “prase masnu krpu”!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBIJA-HRVATSKA 5:6! NBA OBRAČUN ZA SADA PRIPADA KOMŠIJAMA! Da smo zajedno razbucali bi Drim-tim kao “prase masnu krpu”!

Bivši košarkaš Crvene zvezde, s kojom je dvaput osvojio ABA ligu, a poslednje dve godine proveo je u turskom Fenerbahčeu, karijeru nastavlja u NBA ligi.

Marko Gudurić, 201 cm visoki 24-godišnjak potpisao je dvogodišnji ugovor s Memphis Grizzliesima vredan 5,3 milijuna dolara. Obe godine ugovora su zagarantirane.

"Uzbuđen sam što sam došao u Memphis i konačno potpisao ugovor. Ovo je ostvarenje sna", kratko je rekao Gudurić u videu koji su objavili Grizzliesi.

Srbija će tako iduće sezone imati šest košarkaša u NBA ligi. Osim Gudurića, tu su zvezda Denvera Nikola Jokić, starosedioci su i Boban Marjanović (Dallas) te Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica (Sacramento), a Golden State je na draftu izabrao i potpisao mladog Alena Smailagića koji je još prošle sezone igrao u razvojnoj ekipi Warriorsa.

Uprkos ogromnim razlikama u uspesima reprezentacija, koji nisu ni za poređenje, Hrvatska i dalje ima više NBA igrača od Srbije. Prošle sezone u najjačoj ligi sveta igralo je šest Hrvata, a ove godine im se priključuje Luka Šamanić, ruki San Antonio Spursa, koji je izabran kao 19. na draftu.

Samo Ivica Zubac (LA Clippers) i Ante Žižić (Cleveland) ostali su u klubovima u kojima su završili prošlu sezonu. Bojan Bogdanović postao je najplaćeniji hrvatski sportaš svih vremena potpisavši četverogodišnji ugovor s Utah Jazzom vredan čak 73 miliona dolara. Dario Šarić u trejdu na dan drafta završio je u Phoenix Sunsima, Mario Hezonja potpisao je za Portland, a u poslednji trenutak pre povratka u Evropu novu NBA priliku dobio je i Dragan Bender u Milwaukee Bucksima.

Index.hr/Teleks.info

Komentari