ŠTA RADI OVAJ ČOVEK! JOKIĆ IGRA U TRANSU, OVO NIJE REALNO! Srbin rasturio Detroit, brutalna dominacija!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠTA RADI OVAJ ČOVEK! JOKIĆ IGRA U TRANSU, OVO NIJE REALNO! Srbin rasturio Detroit, brutalna dominacija!

Košarkaši Denvera pobedili su Detroit 117:111 uz još jednu dominantnu partiju Nikole Jokića. Jokić igra u životnoj formi, a Nagetsi su konačno to iskoristili i upisali trijumf u utakmici u kojoj se to od njih i očekivalo.

Nikola nije uspeo da zabeleži peti uzastopni tripl-dabl čime bi došao na korak do rekorda NBA lige, ali je po običaju predvodio svoj tim do uspeha.

Jokić nastavlja da dominira u NBA ligi

Najbolji srpski košarkaš na parketu je proveo 36 minuta i za to vreme postigao 34 poena (12/19 iz igre, 1/6 trojke, 9/10 slobodna bacanja), uz devet skokova, osam asistencija, dve ukradene lopte i jednu blokadu.

Ekipa iz Kolorada imala je inicijativu od početka susreta i bila rešena da upiše trijumf nakon promenljivih rezultata u prethodnom periodu, ali je Detroit dobro parirao u prvom poluvrmenu.

Na odmor su oba tima otišla u potpunom egalu (60:60), da bi domaćin pitanje pobednika rešio u trećoj deonici.

U finišu tog dela igre "grumenje" je otišlo na maksimalnih +16, Pistonsi su stigli do izjednačenja u finišu, ali je onda odgovornost preuzeo Jokić i doneo pobedu Denveru.

Lopta je u završnici svake akcije bila u njegovim rukama, rivali su ga zaustavljali faulovima, a on je sa linije penala vezao šest poena i slomio otpor Detroita.

Vil Barton je dodao 14 poena (6/11 iz igre), jedan više od Erona Gordona. Novi-stari centar Demarkus Kazins je debitovao sa dva poena (1/7 iz igre), šest skokova i jednom asistencijom.

Na drugoj strani su čak četvorica igrača ubacila po 18 poena - Ajzeja Sjuart, Kejd Kaningem, Kori Džozef i Trej Lajls.

Denver je šesti na tabeli Zapada sa skorom 24-21, dok je Detroit tek 14. tim Istočne konferencije sa 11 pobeda i 35 neuspeha.

RTS

Komentari