STIV KER ODUŠEVLJEN BJELICOM, SRBINU NAMENIO KLJUČNU ULOGU! Nemanja će dominirati u NBA, živi bili pa videli!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • STIV KER ODUŠEVLJEN BJELICOM, SRBINU NAMENIO KLJUČNU ULOGU! Nemanja će dominirati u NBA, živi bili pa videli!

Dugo je vladalo zatišje oko klupske budućnosti Nemanje Bjelice, mnogi su mu predviđali povratak u Evropu, ali je srpski reprezentativac mirno čekao i dočekao poziv Golden Stejta, čiji se članovi od starta trude da nekadašnjem asu Crvene zvezde i Fenerbahčea stave do znanja da bi mogao da ima značajnu ulogu u novoj sredini.

Čim su „ratnici“ ozvaničili dolazak, kartku poruku Bjelici je poslala prva zvezda tima Stef Kari, a sada je trener Stiv Ker otišao korak dalje, istakavši da je Srbinu namenjena uloga nekadašnjeg mezimca navijača Moa Spejtsa, koji je imao veliku ulogu u osvajanu prve šampionske titule 2015. godine.

– Mislim da je Bjelica četvorka/petica i to je veoma uzbudljivo. Razmislite, nikada nismo imali visokog igrača za pik end pop igru. U stvari, ne bi trebalo tako da kažem. Imali smo Moa Spejtsa… Hoću da kažem da nikada nismo imali visokog igrača koji iz pik end popa šutira za tri poena. Mo je šutirao sa šest metara i pomogao nam je da dobijemo mnoge utakmice. Mezimac navijača, bio je sjajan i imao je važnu ulogu u našem timu – rekao je Ker.

Nekadašnji plejmejker legendarnih Čikago Bulsa iz sredine devedesetih godina prošlog veka otkrio je gde u timu vidi Nemanju Bjelicu.

– Vidim ga kao verziju Moa na mnogo načina, koji šutira za tri poena. Jer, odjednom, gledate u prostor na terenu, uzimajući u obzir povratak Kleja Tompsona i Karijeve igre iz prošle sezone, i mogućnost igranja s Bjelicom i Drejmondom Grinom, koji se pretvara u peticu i pik end rol igrača, s Bjelicom koji širi. Veoma uzbudljivo. Postoji mnogo kombinacija koje možete da otključate i mnogo prostora na terenu za istraživanje – dodao je Stiv Ker.

24sedam

Komentari