SVE JE NAMEŠTENO, SAMO DA JOKIĆ NE BUDE NAJBOLJI! Novinar Met Mur otkrio zaveru protiv Srbina, MOŽE LI JE DENVER SRUŠITI?

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SVE JE NAMEŠTENO, SAMO DA JOKIĆ NE BUDE NAJBOLJI! Novinar Met Mur otkrio zaveru protiv Srbina, MOŽE LI JE DENVER SRUŠITI?

Američki kolumnista Met Mur otkrio je određene razloge, po kojima je prvoj zvezdi Denvera Nikoli Jokiću "otežan" put do MVP-a NBA lige.

Srpski centar iza sebe ima odličnu sezonu, naročito kada se uzmu u obzir cifre iz drugog dela, sa 20,2 poena, 10,2 skoka i 6,9 asistencija po meču. Podsetimo, "DŽoker" je prošle sezone bio četvrti u glasanju za MVP.

- Ne postoji kombinacija poena, asistencija i skokova koja će Jokiću pomoći ako Denver ne bude prvi na tabeli. Nagetsi će morati da pobede najviše utakmica u ligi. Ne samo na Zapadu, nego u celom NBA. Više od Lebronovih Lejkersa, više od Janisovih Baksa, Kavajevih Klipersa, od čega god urade Voriorsi - napisao je Mur i osvrnuo ne sa tržište u Koloradu:

- Problem je Denverova pozicija kao NBA tržište. Jednostavno je bitnije u NBA da budete iz nekog glamuroznog mesta kao što je Los Anđeles. Nikada neće biti dovoljno "kul" da budete sjajni u Denveru i time pobedite u argumentu protiv nekog drugog igrača.

Kolumnista je istakao da Nagetsi imaju bolji učinak od Jokića, a da Nikola ima uspešniju statistiku od Entonija Dejvisa iz Lejkersa.

- Dejvis će i dalje imati veće šanse da osvoji MVP. To je realnost - sve je "namešteno" protiv Jokića - stoji u Murovoj poruci.

SD

Komentari