VELIKI AJZEJA TOMAS SE NAKLONIO JOKIĆU, OD NJEGA SVE POČINJE I ZAVRŠAVA SE SA NJIM! On donosi sve odluke, on je plej od 215 cm!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VELIKI AJZEJA TOMAS SE NAKLONIO JOKIĆU, OD NJEGA SVE POČINJE I ZAVRŠAVA SE SA NJIM! On donosi sve odluke, on je plej od 215 cm!

Slavni plejmejker Detroit Pistonsa Ajzea Tomas hvalio je srpskog centra Nikolu Jokića. Jokić igra fantastično od početka sezone i trenutno beleži 25,8 poena, 12 skokova i 9,6 asistencija.

Trenutno je drugi asistent lige, iza Džejmsa Hardena, koji ima 11 u proseku.

Da li ćemo po drugi put u istoriji videti da centar predvodi ligu u asistencijama? Ranije je to samo uspeo legendarni Vilt Čemberlen.

Ajzea Tomas je u izjavi za "Denver post" hvalio Jokića.

"Gledam Jokića kao plejmejkera od 215 centimetara. Zna da doda, zna da istrči kontru sa loptom u rukama, da pokupi skok... Mislim da Majk Meloun radi dobar posao tako što igra preko njega i što sve ide preko njega. On je prepoznao njegove mogućnosti da igra kao bek i ne gleda ga kao tradicionalnog centra, već gleda samo njegov talenat", započeo je Tomas i nastavio:

"Verujem da može da bude najbolji asistent lige, s obzirom kako igra Denver. Napad ide preko njega. Sjajno donosi odluke i sve počinje od njega i sve se završava sa njim. On donosi odluku ko će da šutne. Kada ne dodaje, u stanju je da postigne veliki broj poena".

B.92.net

Komentari