(VIDEO) BOGDAN I JANG SRUŠILI NIKSE, BREJK ATALANTE U SRED NJUJORKA! Srbin nastavio da rešeta i u plej-ofu NBA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) BOGDAN I JANG SRUŠILI NIKSE, BREJK ATALANTE U SRED NJUJORKA! Srbin nastavio da rešeta i u plej-ofu NBA!

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 18 poena u pobedi Atlanta hoksa nad Njujork niksima 107:105, u meču broj jedan prve runde plej-ofa Istočne konferencije.

Sjajan meč u ispunjenom "Medison Skver Gardenu" odigrali su Hoksi i Niksi, a gosti su stigli do brejka na startu serije, poenima u poslednjoj sekundi.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 18 poena, imao je četiri skoka i po dve asistencije i krađe u svom debitantskom nastupu u plej-of fazi NBA lige.

Bogi je bio drugi najbolji strelac ekipe, a zajedno sa Jangom koji je postigao 32 poena i imao 10 asistencija, predvodio je "jastrebe" do bitne pobede na strani.

Najbolji u redovima Niksa bili su Burks sa 27, Rouz sa 17 i Rendl sa 15 poena.

Izuzetno neizvesno je bilo u Njujorku, a Atlanta je od starta stavila domaćinu do znanja da je i te kako sposobna za trijumf.

Gosti su iskoristili ogromno mučenje Niksa u prvoj četvrtini, dobili je sa 24:16.

Kako je vreme odmicalo, Njujork se postepeno oslobađao pritiska i dolazio do svoje prepoznatljive igre.

Niksi su bili bolji u drugoj i trećoj četvrtini, poveli sedam razlike i delovalo je da će uspeti da ukrote goste.

Ipak Atlanta oživljava u poslednjoj četvrtini, postiže 36 poena, od čega su dva Janga u poslednjoj sekundi rešili pitanje pobednika.

Hoksi vode sa 1-0 u seriji, a naredni meč na programu je u noći između četvrtka i petka od 1.30 časova po našem vremenu.

RTS

Komentari