(VIDEO) BRUTALNI JOKIĆ TRIPL-DABLOM SRUŠIO ŠAMPIONE NBA! Da se zna ko je gazda - Nikola ili Lebron!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) BRUTALNI JOKIĆ TRIPL-DABLOM SRUŠIO ŠAMPIONE NBA! Da se zna ko je gazda - Nikola ili Lebron!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić je nezaustavljiv i sada je bio najzaslužniji za trijumf svog Denvera nad Los Anđeles lejkersima. Jokić je, kao i tokom čitave sezone, dominirao na parketu i novim tripl-dablom srušio šampiona najjače lige sveta, rezultatom 122:105.

Nikola je 53. put u karijeri bio dvocifren u tri statističke kategorije, šesti ove sezone, čime se približio vodećem Luki Dončiću za kojim zaostaje samo jedan.

Momak iz Sombora je do tripl-dabla došao pred kraj treće četvrtine, a duel je završio sa 23 poena (8-17 iz igre), 16 skokova i 10 asistencija.

Upisao je i jednu blokadu i, da učinak bude još impresivniji, sve to je uradio za nešto manje od 35 minuta na parketu.

Što je najvažnije od svega, Nagetsi su ostvarili važnu i veliku pobedu, protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje novog šampionskog prstena.

Za razliku od prošlog meča, kada su "jezerdžije" uspele da potpuno zatvore glavne napadačke opcije "grumenja", sada je situacija bila potpuno drugačija. Ekipe su se smenjivale u vođstvu u početku, da bi ekipa Majka Melouna sredinom druge deonice preuzela kontrolu i počela da povećava razliku.

Na krilima Jokića taj period igre Denver je dobio sa 40:28 i u drugom poluvremenu samo nastavio da održava vođstvo.

Neposredno pred odlazak na petnaestominutnu pauzu povredio se Entoni Dejvis, baš posle duela sa Jokićem i hramljući napustio parket, pa će gostima to biti veći problem nego prekid serije od sedam trijumfa, ukoliko se ispostavi da je "obrva" doživeo težu povredu Ahilove tetive.

Srpskog centra najbolje je pratio Džamal Marej koji je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je na drugoj strani dominirao Lebron Džejms.

"Kralj" je bio nadomak tripl-dabla i na kraju se zaustavio na 22 poena, 10 skokova i devet asistencija, Kajl Kuzma je dodao 19, dok je Dejvis postigao 15 pre odlaska u svlačionicu.

Nagetsi su upisali treći uzastopni trijumf nakon tri poraza i sada zauzimaju sedmu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 15-11.

Lejkersi su drugi, imaju 21 pobedu i sedam poraza, odmah iza gradskih rivala Los Anđeles klipersa (22-5).

RTS

Komentari