(VIDEO) DONČIĆ JE TERORISAO NBA, SRUŠIO JE I DŽORDANA, A ONDA JE PROFESOR BJELICA ODRŽAO ČAS! Srbin pokazao kako igra basket!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) DONČIĆ JE TERORISAO NBA, SRUŠIO JE I DŽORDANA, A ONDA JE PROFESOR BJELICA ODRŽAO ČAS! Srbin pokazao kako igra basket!

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica odigrao je jednu od najboljih utakmica u dosadašnjoj NBA karijeri. Bjelica je predvodio Sakramento kingse do trijumfa nad ekipom Dalasa, rezultatom 110:106.

Krilni centar naše reprezentacije je izjednačio dosadašnji rekord i susret završio sa 30 poena (13-18 iz igre, 4-7 za tri), uz sedam skokova i četiri asistencije.

Novinare je po završetku zanimalo da li mu je ovo najbolja partija u najjačoj ligi sveta.

"Da, jedna od najboljih. Osećao sam se dobro. Trener me je pitao i dao mi zeleno svetlo za šuteve, to je moja prednost u napadu. Moram malo da se popravim u odbrani, ali je važno da smo ostvarili trijumf", rekao je Bjelica.

Nekadašnji igrač Minesote, Fenerbahčea, Baskonije i Crvene zvezde istakao je da je Kingsima prijao ritam Meveriksa.

"Bilo bi previše da smo večeras izgubili ovu utakmicu od Dalasa. Igramo na isti način, oni vole brzu košaraku. Trebalo je da pobedimo i u San Antoniju, ali smo sada pokazali da smo spremni za trijumf. Sada imamo još jednu utakmicu pre povratka kući."

U jednom periodu susreta su domaćini, predvođeni Lukom Dončićem, preuzeli kontrolu, ali su gosti bili bolji u finišu.

"Igrali su zonu protiv nas, bilo nam je teško da ustanovimo način na koji ćemo ih napasti, ali dokle god imamo četvoricu šutera na terenu, u stanju smo da razvučemo igru. Nedostaju nam Foks i Bekli, ovaj tim raste, ima budućnost, ali smo ovde da bismo pobeđivali utakmice. Početak sezone je bio loš, sada moramo da igramo čvršće."

Nemanja je naveo da Sakramento ima svetlu budućnost.

"Pokazali smo karakter i protiv San Antonija, ovo je drugačiji tim u odnosu na prošlu godinu i potrebno je da igramo svih 48 minuta. Moramo da poštujemo svoje protivnike jer svi mogu da igraju i svi umeju da postižu poene u ovoj ligi", zaključio je Bjelica .

RTS/Teleks.info


Komentari