(VIDEO) DOŠAO JE IZ SRBIJE I POKORIO NBA! AMERI NAPRAVILI FILM O JOKIĆU - priča o srpskoj senzaciji nikog ne ostavlja ravnodušnim!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) DOŠAO JE IZ SRBIJE I POKORIO NBA! AMERI NAPRAVILI FILM O JOKIĆU - priča o srpskoj senzaciji nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Najjača košarkaška liga na svetu objavila je video posvećen košarkašu Denevra Nikoli Jokiću, koji je ovih dana glavna tema u NBA ligi. U snimku je predstavljen put "srpske senzacije" do najjače lige na svetu i kompilirani momenti iz Jokićevog detinjstva do atraktinih poteza iz lige.

Srpski centar predvodio je Nagetse u polufinalu plej-of protiv Los Anđeles Klipersa, u kom je ekipa Majka Melouna preokrenula i na kraju slavila 4:3, a Jokić je u odlučujućem meču zabeležio tripl-dabl od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija.

Tim povodom NBA liga je obajvila video o tome kako je izgledao put "srpske senzacije" do najjače lige na svetu, u kom su kompilirani momenti iz Jokićevog detinjstva do atraktinih poteza iz lige.

"Odrastajući u Srbiji, zaljubio sam se u košarku. Igrao sam profesionalno od 16. godine i brzo sam se razvijao. Radim iste stvari na parketu koje sam radio i pre", priča Jokić u tom snimku, kog NBA liga oslovljava kao "srpsko veličanstvo".

"Asistencije čine dvojicu igrača srećnim, a poeni jednog. Jednostavno je. Mnogo sam radio da bih došao do ovog nivoa. Kad sam došao ovde, rekao sam sebi da se potruditi da budem najbolja verzija sebe. Nadam se da ću jednog dana osvojiti prsten, to je moj cilj", rekao je Jokić.

U finalu Zapada Denver će igrati protiv Los Anđeles lejkersa.

RTS/Tanjug

Komentari