(VIDEO) JOKIĆ I DENVER RAZBILI SPARSE, BOBI I FILADELFIJA PROŠLI: Odlične igre srpskih košarkaša!

Nikola Jokić i Boban Marjanović dobro su igrali u mečevima u kojima su njihove ekipe pobedile Sparse, odnosno Netse.

    Podeli
  • (VIDEO) JOKIĆ I DENVER RAZBILI SPARSE, BOBI I FILADELFIJA PROŠLI: Odlične igre srpskih košarkaša!

Jokić je postigao 16 poena i imao 11 skokova u pobedi Denvera nad San Antonijom od 108:90 za 3:2 u seriji, dok je Marjanović imao učinak od sedam poena i isto toliko skokova u pobedi Filadelfije nad Bruklinom 122:100, kojom su Seventisiksersi izborili plasman u narednu fazu takmičenja.

Denver je u petoj utakmici odigrao najbolju partiju protiv San Antonija u ovoj seriji. U prošlom meču su vratili "brejk" ekipi iz Teksasa, koji su sada potvrdili i poveli sa 3:2 u prvoj rundi plej-ofa NBA lige na Zapadu.

Nagetsi su u petoj utakmici bili veoma dominantni pred svojom publikom, vodili od prvog do poslednjeg minuta meča i na kraju zasluženo i ubedljivo pobedili sa 108:90.

Nikola Jokić je na parketu proveo 32 minuta i postigao 16 poena, imao 11 skokova i osam asistencija. Jokić je bio nadomak tripl-dabl učinka, ali zbog ubedljive prednosti nije igrao u završnici meča.

Denver su uz Jokića do pobede vodili Mari sa 23 i Barton sa 17 poena, dok su se u redovima Sparsa istakli Derozan i Oldridž sa po 17 poena.

Nagetsi vode sa 3:2 u seriji prve runde Zapadne konferencije, a priliku za prolaz u narednu fazu imaju u petak na gostovanju u "Ej-Ti-En-Ti centru" u Teksasu.

Filadelfija je nakon pete utakmice izborila plasman u polufinale konferencije pobedom nad Bruklinom od 122:100. Protivnik u polufinalu Istoka biće im ekipa Toronta, koja je posle pet utakmica izbacila Orlando. Bruklin

Seventisiksersi su od samog starta nagovestili ubedljivu pobedu, pošto su meč započeli serijom 14:0. Već sredinom druge četvrtine prednost je iznosila 20 poena, a Bruklin nije uspeo da se koliko-toliko vrati u meč u drugom poluvremenu.

Boban Marjanović je postigao sedam poena i imao isto toliko skokova za nešto više od 13 minuta provedenih na parketu. Marjanović je šutirao 60 odsto iz igre, a dodao je i četiri asistencije.

Embid je vodio Filu sa 23 poena i 13 skokova, dok je najbolji kod gostiju bio Holis-Džeferson sa 21 poenom.


Komentari