(VIDEO) LEGENDARNI BARKLI SE POKLONIO JOKIĆU - AMERIKO, VIDIŠ LI? Taj čovek, taj 'Džoker'... 11 poena zaredom... Čoveče...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) LEGENDARNI BARKLI SE POKLONIO JOKIĆU - AMERIKO, VIDIŠ LI? Taj čovek, taj 'Džoker'... 11 poena zaredom... Čoveče...

Proslavljeni košarkaš Čarls Barkli imao je samo reči hvale za Nikolu Jokića.

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Los Anđeles Lejkersa 105:103 u drugoj utakmici finala Zapada. Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, šest skokova i devet asistencija.

"Morate da saosećate sa 'Džokerom', čoveče. Taj dečko je dao sve od sebe kako bi njegova ekipa pobedila... On nije hteo da dopusti da izgube večeras, ali...", rekao je Barkli na početku studija emisije "Inside the NBA" sa Kenijem Smitom, Šekilom O'Nilom i Ernijem Džonsonom.

Jokić je u završnici meča postigao 11 poena zaredom, ali ni to nije pomoglo Denveru da savlada Lejkerse.

"Taj čovek, taj 'Džoker'... 11 poena zaredom. On je pokušavao da svojom voljom natera ekipu da pobedi. Nagetse bezrezervno poštujem, ali biće teško vratiti se iz ovoga".

Barkli i kolege su analizirali poslednji napad u kojem su zaključili da je Denver igrao odbranu u kojoj su sve preuzimali, a da je Plamli pomislio da će Lebron da napravi blok za Dejvisa, pa je mislio da će Džeremi Grent preuzeti "Obrvu" a da će on ostati na Džejmsu.

To se nije desilo, pa je Plamli ostao "zakucan" na Džejmsu, kao i Grent, a do Dejvisa je sa malim zakašnjenjem uspeo da dotrči Jokić.

"On je toliko dobar. To čak nije bio ni čovek kojeg je trebalo da čuva, a je uspeo da ga isprati. Jednostavno to je bio bolji napad (od odbrane)", rekao je Barkli o poslednjem napadu na utakmici.

Na kraju analize Barkli se ponovo dotakao igre srpskog centra.

"Skidam kapu 'Džokeru'. Nadam se da Amerika koristi šansu i vidi koliko je on dobar igrač. Da uradite to što je on uradio. Imao je sjajne asistencije, (na kraju utakmice) je ispred sebe imao člana najbolje defanzivne petorke i pomislio: 'Potreban nam je koš. Entoni Dejvis, koliko god da si ti dobar - ja ću igram sa tobom u reketu'".

B92.net

Komentari