BOBA KOVAČ SE VRAĆA U SRBIJU, URADIO JE TEST NA KORONU! Moj dom je u Kragujevcu, gde je i moja porodica, nemam dilemu, želim što pre da se vratim kući!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOBA KOVAČ SE VRAĆA U SRBIJU, URADIO JE TEST NA KORONU! Moj dom je u Kragujevcu, gde je i moja porodica, nemam dilemu, želim što pre da se vratim kući!

Selektor odbojkaša Slobodan Kovač je u Poljskoj, gde vodi Jastržebski Vegel, za svaki slučaj uradio test na virus korona i odahnuo je kada mu je rečeno da je negativan. Sada kormilar "orlova" čeka da u Varšavu stigne specijalni avion iz Beograda, kako bi se što pre vratio u Srbiju, Kragujevac.

- Za vreme pauze, dok prvenstvo definitivno nije otkazano, trenirali smo pojačano, tako da smo se nekoliko igrača i ja par dana osećali loše. Odmah smo za svaki slučaj uradili test na virus korona. Bila je frka, reč je o nepoznatom virusu, koji se neverovatno brzo širi. Hvala bogu, test je negativan, zdrav sam - priča u telefonskon razgovoru za "Novosti" Kovač.

Pošto su pre nekoliko dana Poljaci odlučili da prekinu prvenstvo i da ne proglase prvaka države, Kovač pokušava da se vrati u zemlju. Zato se obratio Ambasadi Srbije u Varšavi, jer je i u Poljskoj obustavljen avionski saobraćaj.

- Poslao sam sve što je potrebno. Rečeno mi je da čekam, ali i da budem spreman da dođem u Varšavu čim me pozovu. U ambasadi su mi rekli da nas ima dvadesetak, da neki i odustaju od toga da se vrate, čim čuju da moraju u karantin. Ali, moj dom je u Kragujevcu, gde je i moja porodica. Nemam dilemu, želim što pre da se vratim kući - naglašava Kovač.

Problem je i to što je Jastržebski udaljen od poljske prestonice četiri i po sata vožnje.

- I ovde je sve stalo, postoje mnogobrojna ograničenja, ali mi je fizioterapeut obećao da će sa mnom putovati do poljske prestonice, kako bi vratio kola u klub. Hvala mu - ističe Kovač.

Legendarni odbojkaš ističe da je i u Poljskoj skoro sve stalo:

- Ovde non-stop ide policijski automobil sa porukom: "Ostanite kod kuće". Malo je ljudi na ulicama, tek sam juče prvi put video ljude da ulaze u supermarket sa maskama na licu. Zaista nije prijatno, ali je, nažalost, tako u celom svetu.

Dok čeka da ga pozovu iz ambasade, Kovač u slobodno vreme čita knjige, čuje se sa porodicom, prijateljima. I u stalnom je kontaktu sa reprezentativcima:

- Čujemo se svakodnevno. Naročito sa igračima iz Italije, koji su u žarištu pandemije. Napravili smo im plan za treninge u kućnim uslovima, sve im je poslao profesor Radaković - naglašava Kovač.

PLATE SE SMANjUJU

Predsednici poljskih klubova su se na zajedničkoj video-konferenciji dogovorili da se igračima i trenerima plate umanje za 20 odsto.

- Ovde je odbojka veoma popularna, veliki novac je izgubljen zbog neigranja plej-ofa. Većina igrača je prihvatila predlog poslodavaca i vratila se kući. Moji još nisu pristali... Uzeće nam dve plate, ali je najvažnije da smo mi živi i zdravi. O ostalom, otom potom - podvlači Kovač.

Novosti.rs

Komentari