IDEMO DEVOJKE, JOŠ POLJAKINJE I NA OLIMPIJADI STE! Druga pobeda odbojkašica, posle Tajlanda, pao i Portoriko!

    foto: OSS
    Podeli
  • IDEMO DEVOJKE, JOŠ POLJAKINJE I NA OLIMPIJADI STE! Druga pobeda odbojkašica, posle Tajlanda, pao i Portoriko!

Srbija – Portoriko 3:0 (25:14, 25:20, 25:16). Srpske odbojkašice stigle su i do druge pobede na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre, savladavši Portoriko maksimalnim rezultatom. U nedelju izabranice Zorana Terzića igraju odlučujući meč, a protivnik je domaća selekcija Poljske (20.30, RTS).

Srbija, kao i u meču sa Tajlandom, nije dozvolila ni nagoveštaj iznenađenja i maksimalnom pobedom nad Portorikom stigla do drugog trijumfa na turniru u Vroclavu.

Tri ubedljiva seta odigrale su izabranice Zorana Terzića, iako je postava bila donekle izmenjena u odnosu na meč u petak - umesto Mine Popović i Bjanke Buše, svoje mesto su našle Maja Aleksić i Jelena Blagojević.

U ekipi svetskog i evropskog prvaka ponovo se istakla Tijana Bošković sa 18 poena, dok su po osam postigle Brankica Mihajlović i Stefana Veljković. Srbija ubedljiva protiv Portorika

Odbojkašicama još jedan trijumf nedostaje kako bi obezbedile vizu za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, a to mogu već u nedelju, kada će protivnik biti domaća selekcija Poljske.

RTS/Teleks.info

Komentari