KOVAČ JASAN, IDEMO PO MEDALJU! IMAMO VRH IGRAČE – NEĆU DA SE KRIJEM! Samo da povrate sampouzdanje i…

    foto: OSSRB
    Podeli
  • KOVAČ JASAN, IDEMO PO MEDALJU! IMAMO VRH IGRAČE – NEĆU DA SE KRIJEM! Samo da povrate sampouzdanje i…

Slobodan Kovač pre tri nedelje od Nikole Grbića preuzeo je "orlove", s kojima će pokušati da se dsomogne medalje na EP, a već sutra (15.00) u prvom kolu grupe B protiv Nemačke videće da li naša selekcija ima snage da se bori za najviši plasman.

Kovač je u razgovoru za Novosti poručio da je već vodio sam Iran i Sloveniju, da ima iskustva sa velikih takmičenja, ali da je ovo drugačije.

“Srbija je Srbija, tako da sa dosta emocija očekujem EP. Normalno, to je sve do prvog duela sa Nemcima, a posle toga se samo razmišlja o tome kako ekipu što bolje da pripremim za svaku narednu utakmicu. Ne tražim nikakve izgovore, mislim da su igrači dali dosta za ove tri nedelje, da su se trudili da koliko, toliko naprave izmene koje ja kao novi trener tražio. U svakom slučaju bilo je interesantno raditi sa njima", ističe Slobodan Kovač.

Priznaje legendarni odbojkaš da se sve desilo iznenada, da je bilo hrabro preuzeti reprezentaciju uoči EP, da nije mogao previše da menja spisak igrača, koji je u CEV poslat pre odlaska Nikole Grbića..

"Ali, to su odlični igrači, najbolji u svojoj zemlji. Odlučio sam se za njih 14, videću da li je to pravo. Jedino je oko dizača bila dilema, ko će biti uz Jovovića. Batak odavno ima upalu, doktori su savetovali pauzu, na kraju sam se odlučio za Todorovića, koji je drugačiji igrač od Jovovića. Samo, ja volim da imam alternativu, da mogu da promenim ritam", kaže Kovač.

Iskusni stručnjak priznaje da ima tremu, da je grupa veoma teška, ali da je sada samo koncentrisan na startni duel sa Nemačkom.

On se osvrnuo i na šok iz Barija, gde nije izvađena olimpijska viza, zbog čega su splasnule, ambicije Orlova.

“Sve vreme se govorilo da su kvalifikacije za Tokio najvažnije. I treneri i igrači su u tom trenutku bili pod velikim pritiskom. Rezultat nije došao, postoji taj strah od neuspeha, koji ja treba da rešim. EP je važno i sa velikim samopouzdanjem moramo da odemo na januarske evropske kvalifikacije za Tokio, u Berlinu. Naše odbojkašice su pokazale da kada si dobra ekipa uvek igraš na pobedu. Mislimo da smo dobra ekipa i da uvek moramo da idemo na pobedu bez obzirana to ko je sa druge strane”.

Za Kovača nema dilema, Srbija će pokušati da osvoji i 12. medalju na evropskim prvenstvima.

“Moramo da napadnemo pobedničko postolje. Kada se pogleda kvalitet naših igrača, to je normalno. Kada bih rekao drugačije, onda bih se krio iza nečega. Ubeđen sam da imamo dobru ekipu, koja, normalno, kao i svaka, ima svoje nedostatke. Imamo kvalitet, znamo da se u Evropi igra najbolja odbojka, tako da neće biti nimalo lako”.


Komentari