KOVAČ JASAN, SRBIJA JE EVROPSKI ŠAMPION, MORA DA IDE NA PRVO MESTO! Nijednog momenta nema skrivanja, cilj su Olimpijske igre!

    foto: CEV
    Podeli
  • KOVAČ JASAN, SRBIJA JE EVROPSKI ŠAMPION, MORA DA IDE NA PRVO MESTO! Nijednog momenta nema skrivanja, cilj su Olimpijske igre!

Selektor muške odbojkaške reperezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je da uživa zbog svega onog što mu se desilo u 2019. godini, ali da i dalje misli da je sve to san.

Za samo mesec dana od preuzimanja odbojkaške reprezentacije Kovač je uspeo da odvede ekipu na krov Evrope, koja je sa novom energijom igrala svaki meč na Evropskom prvenstvu.

Već na startu 2020. godine njegov tim čeka olimpijski kvalifikacioni turnir u Berlinu, gde će u od 5. do 8. janura igrati protiv Francuske, Holandije i Bugarske u grupi B.

"Samo se nadam da ćemo biti zdravi. Neki igrači su došli sa povredama koje vuku već izvesno vreme. Ne znam šta možemo da uradimo, ali najvažnije stvari su motiv i priprema utakmice. Neće biti lako, ali rekao sam i na okupljanju da je ovo takmičenje najvažnije. Bili smo divni pre tri meseca, ali to je bilo i sada moramo samo da se trudimo da budemo što bolji", rekao je Kovač.

On se osvrnuo i na rivale srpskog tima, istakavši da Srbije kao šampion Evrope mora u Berlinu da "puca" na prvo mesto, jer će samo pobednik turnira obezbediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Nijednog momenta nema skrivanja, Srbija mora da ide na prvo mesto. Aktuelni evropski prvaci nemaju pravo na izvinjenje. Idemo tamo da pobedimo. Ispred nas su važne utakmice, mnogi od protivnika će hteti revanš. To je što je, pokazali smo da jednom teškom trenutku možemo da budemo dobri. Sada znamo da smo dobri i sigurno je da će sa druge strane biti mnogo više respekta prema nama. Potrudićemo se da odigramo dobro, nije nam dobar raspored i termin utakmica. To mi se ne sviđa, ali to je što je. Samo napred i da pobedimo. To je cilj", zaključio je Kovač

Tanjug/Teleks.info

Komentari