KOVAČEVIĆ: MOŽEŽ DA SE INATIŠ KOLIKO HOĆEŠ, AKO NE ZNAŠ! Mi smo znali, bili strpljivi, nalazili najbolja rešenja, ma igrali se odbojke!

    foto: CEV
    Podeli
  • KOVAČEVIĆ: MOŽEŽ DA SE INATIŠ KOLIKO HOĆEŠ, AKO NE ZNAŠ! Mi smo znali, bili strpljivi, nalazili najbolja rešenja, ma igrali se odbojke!

Najbolji igrač Evropskog prvenstva u odbojci 2019, Uroš Kovačević, po dolasku u Beograd iz Francuske gde je reprezentacija Srbije preokretom protiv Slovenije došla do 3:1 i titule prvaka kontinenta, na vrlo emotivan način je na aerodromu "Nikola Tesla" govorio o tom podvigu "orlova":

Na pitanje kome bi posvetio medalju uz osmeh je rekao:

- Posvetio bih sebi, mojoj familiji i mojoj zemlji. Posvetio bih svima ovu medalju!

Potom se osvrnuo i na očekivanja ovdašnje javnosti od odbojkaša koji nedavno nisu uspeli da izbore direktan plasman na Olimpijske igre:

- Javnost sigurno nije očekivala, ali mi je, eto, iznenadimo i uvek se nekako vratimo sa medaljom. Sada je ona zlatna i stvarno sam presrećan, ponosan na momke. Mi smo znali da to možemo i mi smo to i uradili.

Na konstataciju da je prozvan odbojkaškim Mesijem isprva se samo zahvaljivao, a kada je zamoljen da ne bude baš toliko skroman, odgovorio je ovako:

- Hvala. Nisam ja skroman, samo sam realan. Imponuje kada te porede sa takvim gigantom kao što je Mesi.

O tome kada je bilo najteže na prvenstvu dao je precizan odgovor, ali se potom osvrnuo i na "srpski inat":

- Možda je najteže bilo (na startu nokaut faze) protiv Ukrajine, kada smo gubli sa 1:0 i 21:17. Bio je to šok, ono 'da l' je moguće...' Ali, eto, to je jačina naše ekipe, da prebrodi sve muke koje je snađu. Inat može da ima svako, ali u teškim trenucima preovladava ako znaš da igraš u takvim momentima. Možeš da se inatiš koliko hoćeš, ako ne znaš šta ćeš da uradiš. Mi smo znali, bili smo strpljivo i u tim teškim trenucima smo našli izlaz.

Na kraju se osvrnuo i na promenu selektora, imajući u vidu da je neposredno pred šampionat Evrope Nikolu Grbića zamenio Slobodan Boba Kovač:

- Svaka promena prija ekipi. Nikola je dosta dugo bio uz ekipu, verovatno je i došlo prezasićenja na toj relaciji između njega i igrača, mislim, ne znam, ali mi smo na krovu Evrope i samo to je bitno. Sa Nikolom smo imali stvarno sjajne trenutke, evo sad sa Bobom možda i najlepše. Stvarno smo presrećan, zaključio je Kovačević uz reči "Mi smo se igrali odbojke!".

Blic.rs

Komentari