MOMCI, UGLEDAJTE SE NA DEVOJKE! ODBOJKAŠI KRENULI PO MEDALJU NA EP! Boškan veruje u četu Slobodana Kovača!

    foto: OSSRB
    Podeli
  • MOMCI, UGLEDAJTE SE NA DEVOJKE! ODBOJKAŠI KRENULI PO MEDALJU NA EP! Boškan veruje u četu Slobodana Kovača!

Dok dame sa nacijom slave evropsku krunu, odbojkaši pakuju kofere za sutrašnji put u Brisel, gde u petak (15.00) protiv Nemačke startuju na šampionatu Starog kontinenta u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. "Orlovi" će sa novim selektorom Slobodanom Kovačem pokušati da se iskupe za neuspeh na svetskim kvalifikacijama za Olimpijske igre i da se domognu jedne od medalja.

- Što se tiče ambcija, ne bih davao sebi toliko slobodu, jer sam ipak tim-menadžer. Uostalom, za to je zadužen Kovač. Iz mog ugla, mislim da igrači imaju potencijal za medalju. Kada se pogleda u kojim klubovima igraju, kakve ulogu imaju, mislim da bismo mogli da igramo završnicu EP. Ono što je, po meni, timu falilo, a što je za ove tri nedelje uspeo da napravi Kovač, jeste jedna vrsta hemije u ekipi. Imamo pozitivan ambijent za šampionat i mislim da je za ovo kratko vreme novi selektor uspeo da izvuče maksimum iz ekipe - ističe Slobodan Boškan.

Ono što legendarnog odbojkaša hrabri je odnos igrača prema treningu:

- Vidi se da su veoma motivisani, da žele da se pokažu, da što bolje odigraju EP. Svesni smo i da je ovaj šampionat važan i zbog evropskih kvalifikacija za OI u Tokiju.

Naši osim sa Nemačkom u grupi B igraju i sa Slovačkom, Španijom, Belgijom i Austrijom. Prve četiri ekipe idu dalje.

- Nama je veoma važno EP. Prva utakmica sa neugodnom Nemačkom biće veoma teška. Nadam se da imamo snage da izađemo kao pobednici. Posle bismo u nastavku imali ne lak posao, ali mogućnost da podižemo formu za eliminacione utakmice. Osim Nemačke, u našoj grupi bih izdvojio i Belgiju, koja je dosta podigla svoj kvalitet - smatra Boškan.

Srbi se ukrštaju sa grupom D, u kojoj je Poljska apsolutni favorit. Tu su i Češka, Ukrajina, Estonija, Holandija i Crna Gora.

- To je već sada više koraka unapred. Ipak, najbolje razmišljanje je da idemo korak po korak. Ako zaslužimo otvoriće nam se i žreb - ističe Boškan.

BRAVO DEVOJKE

- Čestitao bih odbojkašicama na ponovo osvojenom zlatu. Bile su sjajne, ozbiljnije utakmice za njih počele su od četvrtfinala. Polako su podizale svoj kvalitet, da bi sve kulminiralo u finalu. U meču sa Turskom pokazale su zašto su zasluženo osvojile sve dosadašnje medalje. Jer, kada uđu u igru poen po poen, uvek postoji ta čvrstina, kvalitet pojedinih igračica, koje zajedno daju kvalitet celoj ekipi. Imate glavne igračice uz koje su se i ostale dokazale osvajanjem medalja - podvlači Boškan.

Novosti.rs

Komentari