NE SMEMO DATI FRANCUZIMA DA “IGRAJU IGRICE! SA ORLOVIMA! Dve pobede će ih u tome SPREČITI, bitka za Olimpijadu tek počinje!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NE SMEMO DATI FRANCUZIMA DA “IGRAJU IGRICE! SA ORLOVIMA! Dve pobede će ih u tome SPREČITI, bitka za Olimpijadu tek počinje!

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač ocenio je da je poraz od Francuza 3:0 na startu kvalifikacija za OI zaslužen i poručio da će ekipa učiniti sve da dobije preostala dva meča i ostane u igri za polufinale.

Sada moramo da idemo težim putem, ali bila je ovo prva utakmica, ima još mnogo da se igra. Poraz kao poraz nije problem, već način na koji je došao. Moramo da shvatimo da moramo da igramo najbolju odbojku jer smo target svima zbog toga što smo evropski prvaci i ne praštaju nam greške", rekao je Kovač.

Srbija u ponedeljak igra protiv Holandije, a u sredu rival je Bugarska.

"Trudićemo se da dobijemo oba meča (Holandija i Bugarska) kako Francuzi ne bi 'igrali neke igrice' jer im to ova pobeda dozboljava. Nije prvi put da smo u teškoj situaciji, trudićemo se da se borimo još bolje", poručio je Kovač.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić veruje da će tim u naredna dva meča igrati agresivnije i bolje.

"Nismo otvorili utakmicu i turnir onako kako smo želeli. Falilo je malo... Ne znam ni ja u ovom trenutku čega. Malo je falilo da sve pređe u našu korist. Šta je, tu je. Igra se još, ovo je tek prva utakmica, sada svaka znači ispadanje i verujem da ćemo imati to u glavi i igrati bolje i agresivnije u svim elementima", istakao je Petrić

Protiv Holanđana se igra već u ponedeljak.

"Definitivno ozbiljan protivnik sa dva-tri sjajna igrača koja mogu da prelome utakmicu. Maksimalno ozbiljno protiv njih. Ako ne, naći ćemo se u velikom problemu",

Nikola Peković poručuje da je bolje što se poraz dogodio na startu, ako je već morao da se desi.

"Bolje sada, na početku, da se spustimo na zemlju posle Evropskog prvenstva. Malo nas je poremetilo i naše zdravstveno stanje, ali nema izgovora, moramo da kažemo da je Francuska igrala fenomenalno, a da nama nije išlo kada je trebalo. Idemo na pobedu u svakoj utakmici, više nemamo pravo na grešku", rekao je on.

Na turniru u Berlinu se takmiči osam selekcija, u dve grupe po četiri, a samo najbolji tim će otići na Olimpijske igre u Tokio.

Teleks.info/Mediji

Komentari