ORLOVI, SAMO JAKO, PRVO ARGENTINA, PA BRAZIL I U FINALU... MA, MOŽE BILO KO... Kad igrate kako znate niko vam ništa...

    foto: OSS
    Podeli
  • ORLOVI, SAMO JAKO, PRVO ARGENTINA, PA BRAZIL I U FINALU... MA, MOŽE BILO KO... Kad igrate kako znate niko vam ništa...

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da će Srbija biti spremna za meč osmine finala Svetskog prvenstva protiv Argentine i da dobro poznaje rivala iz Južne Amerike.

Srbija i Argentina sastaće se u utorak, 6. septembra u poljskim Gljivicama u 17.30.

"Igramo protiv bronzanih sa poslednjih Olimpijskih igara. To je ekipa koja je tehnički savršena, koja zna da igra na pobedu i u velikim mečevima. U svojim redovima imaju najboljeg dizača na svetu, imaju Kontea, koga sam ja prošle godine vodio u timu sa Urošem Kovačevićem. Igrač koji ima lucidnost i iskustvo", izjavio je Kolaković za zvanični sajt Odbojkaškog saveza Srbije i dodao:

"Poznajemo se mnogo, nema skrivenih stvari. Igrali smo u Kanadi, slavili sa 3:2, na Memorijalu Vagner smo izgubili sa 3:1. Videli smo gde treba da budemo bolji ako želimo da ih pobedimo. Bićemo spremni i u taktičkom i u tehničkom smislu."

Selektor Srbije požalio se na raspored treninga i preveliku pauzu između mečeva grupne i nokaut faze.

"Ne mogu da verujem kako su napravili raspored treninga da mi uvek imamo u devet ujutru trening, a Argentina u četiri sata popodne. Moramo da ispunimo period pauze treninzima. Motivacija je velika, ali u borbi smo sa supervizorima. Oni komuniciraju preko posrednika. Srbija je veliki tim, ne možemo da imamo svaki dan u devet sati trening. Nemoguće da nije bilo neke namere", poručio je Kolaković.

Iskusni stručnjak smatra da je dobro za odbojku da se odmah igra osmina finala i dueli na ispadanje.

"Žreb je bio dirigovan, u četvrtfinalu će se sresti Amerika i Poljska. Slovenija ima prolaz do polufinala. Silom prilika neko od favorita će otpasti do polufinala. Ali biće zanimljivo, prava stvar je da se već sad krene u eliminacione borbe", zaključio je Kolaković.

Srbija će u slučaju trijumfa nad Argentinom u polufinalu SP igrati sa boljim iz duela između Brazila i Irana, koji je na programu 6. septembra od 21.00.

Mediji/RTS

Komentari