VAŽNO JE BILO SRUŠITI FRANCUZE, NE SAMO ZBOG FINALA EP! Orlovi pokazali zube glavnom rivalu za odlazak na Olimpijske igre!

    Podeli
  • VAŽNO JE BILO SRUŠITI FRANCUZE, NE SAMO ZBOG FINALA EP! Orlovi pokazali zube glavnom rivalu za odlazak na Olimpijske igre!

Pobeda srpskih odbojkaša protiv Francuske u polufinalu Evropskog prvenstva vredi mnogo više nego što na prvi pogled izgleda. “Orlovi” su nadigrali odlične “galske petlove” pred 18.000 njihovih navijača. Time su ih savladali i drugi put uzastopno na velikim takmičenjima (Evropska i svetska prvenstvva, i olimpijske igre).

Podsetimo, Srbija je slavila i prošle godine na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj. Time su naši odbojkaši stekli ogromnu dozu samopouzdanja pred važno takmičenje koje ih čeka na početku sledeće godine. Naime, od 5. do 10. januara u Berlinu se održava evropski kvalifiokacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

Na turniru učestvuje osam reprezentacija (Belgija, Bugarska, Češka, Francuska, Nemačka, Holandija, Slovenija i Srbija), a put Japana će da ide samo jedna. Ovo je poslednja šansa za odbojkaše sa Starog kontinenta da se domognu Olimpijskih igara. Srbija i Francuska su letos bili neuspešni u interkontinentalnim kvalifikacijama. “Trikolori” su poklekli u Poljskoj od domaćina, a naši nisu uspeli u Italiji.

Ove dve reprezentacije su glavni favoriti na turniru u Berlinu. Zbog toga je pobeda u prepunom Bersiju veoma važna. Rivalu su pokazani zubi. Ako smo mogli da ih pobedimo u Parizu, zašto ne bismo i u Berlinu.

Ne treba zaboraviti da srpski odbojkaši nisu uspeli da se kvalifikuju na prošle Olimpijske igre u Riju i to je bilo prvo veliko takmičenje od 1995. godine na kojoj nije bilo naše reprezentacije. Sada je šansa da se sve ispravi.

Maxbetsport

Komentari