(VIDEO) BRAVO MAJSTORI, TAKO SE IGRA ODBOJKA! Srbija preslišala Nemačku na startu Evropskog prvenstva! Ako se po jutru dan... BALKON JE SPREMAN!

    foto: CEV
    Podeli
  • (VIDEO) BRAVO MAJSTORI, TAKO SE IGRA ODBOJKA! Srbija preslišala Nemačku na startu Evropskog prvenstva! Ako se po jutru dan... BALKON JE SPREMAN!

Odbojkaši Srbije savladali su Nemačku sa 3:0 (25:21, 25:17, 25:15) u meču prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva. Naredni rival naše selekcije je Slovačka. Meč u Antverpenu je na programu u nedelju od 18.30. Direktan prenos je na našem Prvom programu.

Silovit start naše selekcije. Nemcima nije ostavljen ni promil šanse da ozbiljnije zaprete. Odličan servis je prouzrokovao odličnu igru u polju. Naši su delovali nezaustavljivo, sve to ulilo im je dodatno samopouzdanje. Protivnik nikako nije uspeo da stabilizuje prijem, što je olakšalo posao našim igračima. Na kraju ubedljiva pobeda Srbije.

Dobar početak naše selekcije, odličan servis omogućio je nekoliko kontri. Usledio je period igre poen za poen, u kome je naša selekcija uspela da održi prednost od dva poena - 8:6.

Snažnim i preciznim servisima reprezentativci Srbije su poremetili prijem protivnika, što je rezultiralo lošim napadima Nemaca. Našim odbojkašima su se time otvorale kontre, što su oni iskoristili i stigli do četiri poena prednosti.

Međutim, Nemci su sredinom seta uspeli da prepolove prednost i uhvate priključak. Naši su nastavili sa svojom igrom i ponovo povećali prednost i u finiš seta ušli sa četiri poena prednosti - 21:17. Potom rutinski privodimo set kraju - 25:21.

Odbojkaši Srbije nastavljaju po receptu iz prvog seta. Snažnim servisima ponovo remete prijem protivnika. Koriste svoje šanse iz kontri i vode sa 8:4. Nemci odgovaraju serijom od četiri poena i dolaze do izjednačenja.

Ekipe su osvajale poene u serijama, naši odbojkaši su ponovo stigli do četiri poena prednosti - 14:10. Posle kraćeg perioda u kome se igralo poen za poen, odbojkaši Srbije ponovo uspevaju da se odlepe, a na servis Atanasijevića osvojili smo četiri vezana poena i stigli do nedostižnih 21:13. Potom su naši mirno priveli set kraju - 25:17.

Naši nastavljaju u istom ritmu. Ponovo su stekli početnu prednost - 4:1, koju su uspevali da održavaju, 7:4, a potom i da uvećaju - 12:7. Protivnik nije imao rešenja za agresivne servise naše selekcije.

Ponovo je usledio miran period u kome su naši održavali prednost. Nemci su uspeli da priđu na dva poena zaostatka, međutim, naši se brzo vraćaju na plus četiri, a potom i na plus šest - 20:14.

Nemci su se predali, Srbija osvaja još tri poena - 23:14. Potom privode set i meč kraju - 25:15.

Naredni rival naše selekcije je Slovačka, meč je na programu u nedelju od 18.30.

RTS/Teleks.info

Komentari