(VIDEO) SRBIJA IGRA ZA ZLATO, ODBOJKAŠI POSLE DRAME DOBILI FRANCUZE! Proradio srpski inat, džaba prepun Bersi i fanatična publika!

    foto: CEV
    Podeli
  • (VIDEO) SRBIJA IGRA ZA ZLATO, ODBOJKAŠI POSLE DRAME DOBILI FRANCUZE! Proradio srpski inat, džaba prepun Bersi i fanatična publika!

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je u polufinalu savladala Francusku sa 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7). Najbolji srpski odbojkaši će se za zlato boriti sa Slovenijom u nedelju od 17.30.

Francuzi su, nošeni podrškom sa tribina, vrlo brzo došli do prednosti od 3:0, a potom je čuvali skoro do kraja seta.

Srbija je uspela da se približi krajem prvog dela igre, kada je smanjila na 22:21.

Ipak, Francuska je bila pribrana do kraja ovog dela igre i osvojila set sa 25:23.

Kako je Francuska počela prvi deo igre, tako je Srbija drugi. Prednost od 4:0, ali je Francuska odmah uzvratila i serijom poena došla do 5:5.

Srbija je igrala sve bolje, publika bila sve tiša, a francuski igrači malo pogubljeni na terenu.

Sedam poena prednosti za Srbiju - 17:10, „orlovi" su briljirali a selektor Francuske je pokušao predahom da trgne igrače.

Drama sa kraja prvog seta pretočila se i u završnicu drugog, pošto je Srbija vodila 24:18, ali su Francuzi smanjili na 24:23!

Mnogo sreće za „orlove" u poslednjem poenu, pošto je Linel pri servisu nagazio na liniju i time prekinuo nalet, ujedno i okončao set.

Velika borba u trećem setu, bitka za svaki poen. Malo i nervoze zbog ekoliko grešaka arbitara na obe strane.

Francuska je povela sa četiri poena, ali je Srbija preokrenula i povela sa 12:11.

Spektakularna odbojka na obe strane, najuzbudljiviji deo meča, a Srbija je povela sa 20:17, a prednost nije ispustila do kraja i okončala set sa 25:21.

Francuzi su u petom setu zaigrali odlučno i jako, publika im je unela dodatnu energiju, što im je donelo prednost 11:7. Kovač je zatražio predah za svoje igrače.

Ipak, Francuska je bila u naletu, uvećala brzo prednost i osvojila set sa 25:17.

Fenomenalan početak Srbije u odlučujućem delu igre, kada je bilo najpotrebnije, „orlovi" su bili najbolji.

Poveli su sa 5:0, potom i sa 9:2. Francuska nije uspela da se oporavi, pa su se „orlovi", posle rovovske borbe domogli finala Evropskog prvenstva.

Finale je na programu u nedelju od 17.30, a Srbija će igrati protiv Slovenije.

RTS/Teleks.info

Komentari