SVAKA ČAST DEVOJKE, ODBOJKAŠICE TREĆE NA OLIMPIJSKIM IOGRAMA! Korejke oduvane sa terena, tako se igra za Srbiju!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SVAKA ČAST DEVOJKE, ODBOJKAŠICE TREĆE NA OLIMPIJSKIM IOGRAMA! Korejke oduvane sa terena, tako se igra za Srbiju!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama i tako donela deveto odličje našem olimpijskom timu u Tokiju. Odbojkašice su odigrale najbolji meč i u borbi za treću poziciju deklasirale Južnu Koreju, rezultatom 25:18, 25:15, 25:15.

Ekipa selektora Zorana Terzića nastavila je seriju osvajanja medalja na velikim takmičenja i došla do drugog olimpijskog odličja, nakon srebra u Rio de Žaneiru pre pet godina.

Srbija se potpuno oporavila od loše utakmice u polufinalu sa Sjedinjenim Državama, odigrala najbolji meč i pregazila Korejke za manje od 80 minuta igre.

Apsolutno je sve funkcionisalo u igri našeg tima od prvog do poslednjeg poena, a posebno dominantnu partiju pružila je Tijana Bošković koja je imala izuzetnu saradnju sa dizačem Majom Ognjenović.

Odlučujući trenutak na meču dogodio se u drugoj polovini prvog seta, kada je posle dva preokreta Koreje, srpski tim napravio seriju 7:1 i došao do vođstva od 1-0.

Tu je bio kraj jer su sledeća dva dela igre bila još ubedljivija i Srbija sada može da se pohvali da ima devet medalja, jednu više nego na spomenutim igrama u Riju.

Boškovićeva je bez dileme bila prva figura meča i upisala je 33 poena, što je 15 manje nego čitav protivnički sastav.

Osim Tijane, Mina Popović je dodala osam poena, dok su se na drugoj strani istakle Kim Jeong Koung sa 12, odnosno Kim Heđin sa osam poena.

Komentari