(VIDEO) ZBOG OVOG SE VOLI AMERIČKI FUDBAL! TAČDAUN KAKAV JOŠ NIJE VIĐEN: Svi su mislili da će šutnuti, a onda je usledio ŠOK POTEZ!

    foto: pixabay.com
    Podeli
  • (VIDEO) ZBOG OVOG SE VOLI AMERIČKI FUDBAL! TAČDAUN KAKAV JOŠ NIJE VIĐEN: Svi su mislili da će šutnuti, a onda je usledio ŠOK POTEZ!

Majami Dolfinsi su sa 37:31 slavili nad Filadelfija Iglsima u okviru 13. vikenda NFL lige, a svi pričaju o onome što se desilo pri rezultatu 13:7 za Fili.

Iako im je to bio četvrti pokušaj, Dolfinsi su se odlučili da jure tačdaun umesto da šutiraju sredinom druge deonice.

Četvorica igrača su otišla levo, četvorica desno, dok su samo dvojica ostala na sredini. Povratni pas, nekoliko koraka i neverovatna lopta u end zonu - tačdanun!

To im je i dalo vetar u krila za trijumf.

Baltimor Rejvensi nastavlili su sa serijom odličnih rezultata, savladavši San Francisko Fortinajnersi u dramatičnoj završnici meča rezultatom 20:17.

Pobedu Gavranima doneo je Džastin Taker, koji je sa 49 jardi postigao fild-gol u poslednjoj sekundi.

Lamar Džekson, jedna od glavnih kandidata za MVP je završio meč sa 105 prebačenih i 101 istrčanim jardom, uz po bačeni i istrčani tačdaun.

Sa druge strane, kvoterbek ekipe iz Kalifornije Džimi Garopulo kompletirao je 15 dodavanja iz 21 pokušaja za ukupno 165 jardi i tačdaun koji je uhvatio Dibo Semjuel.

Ekipu koju sa klupe predvodi Džon Harbo upisao je osmu pobedu u nizu, dok je SF pretrpeo tek drugi poraz.

U 134. derbiju severa AFC, na svom Hajnc Fildu fudbaleri Pitsburg Stilersa pobedili su Klivlend Braunse posle potpunog preokreta sa 20:13.

Iako su gosti mnogo bolje otvorili meč i poveli sa 10:0, ali na poluvreme se otišlo u egalu (10:10).

U nastavku meča Stilersu su nastavili da igraju u istom ritmu sa finiša druge četvrtine, a pobedu je obezbedio ruki raning bek Beni Snel, kome je to bio prvi tačdaun u karijeri.

U pobedničkom timu, Delvin Hodžis prebacio je 212 jardi uz dodavanje tačdaun ali i jedan intersepšn, dok je plejmejker sastava iz Ohaja Bejker Mejfild meč završio sa 196 jardi, tačdaunom i presečenim pasom, a treba istaći da je pet puta sekovan za gubitak od 23 jarda.

Nju Ingland Petriotsi doživeli su drugi poraz u sezoni, pošto su u Hjustonu bolji bili Teksansi sa 28:22.

Petriotsi su sada drugi u AFC jer imaju isto bodova kao Rejvensi, ali i poraz u međusobnom meču, dok su Teksansi četvrti sa skorom 8-4, ali prvi na jugu AFC.

Rezultati:

Sinsinati - Njujork Džets 22:6

Indijanapolis - Tenesi 17:31

Džeksonvil - Tampa Bej 11:28

Njujork Džajants - Grin Bej 13:3

Espresso

Komentari