RISTIĆ POBEDIO RAK, JURI OLIMPIJSKU NORMU: Srpski atletičar dokazao da ništa nije nemoguće!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RISTIĆ POBEDIO RAK, JURI OLIMPIJSKU NORMU: Srpski atletičar dokazao da ništa nije nemoguće!

Najbolji srpski preponaš koji živi i trenira u Americi, Milan Ristić, sigurnim i laganim koracima se vraća na mesto na kojem je stao prošlo leto, kada se susreo sa najtežom trkom života.

Nakon što je u toj najbitnijoj trci pobedio (rak testisa), on je nastavio, prenosi Srbijadanas, da se bavi kraljicom sportova i njegovom disciplinom na 110m sa preponama.

- Izolovao sam se od svega i trenutno se nalazim u Ashevillu, gde sam se posvetio treningu i oporavku posle svega što mi se izdešavalo. Za sada sve ide kako treba i polako se slaže na svoje mesto. Počeo sam da treniram manjim intenzitetom i obimom, kao obično, jer sam se u početku brzo umarao od svega. Vremenom se to menja i polako dolazi na svoje, ali su tu još neki neželjeni efekti od hemo terapije. Trenutno sam zdrav što je najbitnije i treniram pametno, a ne jako. Ova godina je dugačka pa ćemo videti kako ide i kako će se kockice sklopiti. Samo da ostanem bez povreda i sve će biti kako treba, za sada sam na odlično putu ka tome - rekao je Ristić.

On uskoro dolazi za Srbiju, a njegova naredna trka biće u Finskoj na Kup-u šampiona za klubove. U Americi je već imao dve trke ove sezone, ali vremenski uslovi nisu bili na njegovoj strani, pa je deonisu istrčao za 13,92 sekunde. Od tada je i smršao pet kg tako da se nada boljim rezultatima u nastavku sezone.

Cilj je da se ponovo pojavi na Olimpijskim igrama, što bi posle svega bilo predivno.


Komentari