(VIDEO) NEVERICA U HRVATSKOJ, NAJBOLJA SPORTISKINJA ODLAZI, NASTUPAĆE ZA DRUGU ZEMLJU! Perković ljuta zbog trenera!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) NEVERICA U HRVATSKOJ, NAJBOLJA SPORTISKINJA ODLAZI, NASTUPAĆE ZA DRUGU ZEMLJU! Perković ljuta zbog trenera!

Sandra Perković, legenda hrvatske, evropske i svetske atletike, mogla da promeni zemlju za koju nastupa. Perkovićeva je šokirala hrvatsku javnost izjavom da razmatra mogućnost da napusti domovinu, u godini uoči Olimpijskih igara.

- U narednih nekoliko meseci videćemo šta je s nastavkom naše karijere. (Trener) Edis (Elkasović) prima četiri hiljade kuna (oko 540 evra), čovek je odlučio da ode, a ja ga ne krivim. Postoji mogućnost da odem za njim, a to ne bi bilo dobro za Hrvatsku, za mene. Ako on ode, neće me trenirati. Ko će? Niko. Mogla bih sve završiti - rekla je dvostruka olimpijska šampionka u bacanju diska i najuspešnija atletičarka Evrope svih vremena.

Elkasović, nekad perspektivni bacač kugle i svetski juniorski prvak, danas je elitni trener. Sa Perkovićevom sarađuje od 2013, a zajedno su osim pomenuta dva olimpijska zlata osvojili i dva svetska te pet evropskih uz pregršt drugih medalja sa brojnih takmičenja. On je dobio bogatu ponudu iz stranog Saveza, ali Perkovićeva krije o kojoj zemlji je reč. Sandra trvdi da je posvetila život OI u Tokiju 2020, a jasno je koliko njen nastup u Japanu znači Hrvatskoj.

Ona je temelj četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa, glavni adut za medalju, a sada je taj projekat doveden u pitanje.

Reakcije u Hrvatskoj su podeljene, ali su svi zatečeni njenom iznenadnom reakcijom.

- Znate da zlatna medalja u Azerbajdžanu košta milion evra - rekao je Pavlović koji iako neupućen u dešavanja, nije potpuno iznenađen stavom hrvatske sportistkinje.

Srbija Danas

Komentari