SVET BICIKLIZMASE TRESE, TUR DE FRANS, ĐIRO D ITALIJA I VULETA ESPANJA TREBA SKRATITI! Revolucionarno rešenje Alehandra Valverdea!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • SVET BICIKLIZMASE TRESE, TUR DE FRANS, ĐIRO D ITALIJA I VULETA ESPANJA TREBA SKRATITI! Revolucionarno rešenje Alehandra Valverdea!

Španski biciklist Alehandro Valverde izjavio je kako bi ove godine zbog pretrpanosti kalendara u drugoj polovini godine, kada se očekuje nastavak sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa, sve tri najveće svetske utrke, “Tour de France”, “Giro d’Italia” i “Vuelta a Espana”, trebalo skratiti na dve nedelje!

“S obzirom da smo u situaciji koja se nikada prije nije dogodila, ne vidim smisla da se sve te tri trke voze višpe od tri nedelje. Trebalo bi ih skratiti kako bi se pružila prilika i za održavanje drugih trka. Već i 15 dana takmičenja na jednoj etapnoj trci bi bilo dovoljno da navijači uživaju, trke bi opstale i ispunile svoje obveze prema sponzorima”, izjavio je 40-godišnji Valverde.

Prema sadašnjem rasporedu, “Tour” bi se vozio od 29. kolovoza do 20. septembra, “Giro” od 3. do 25. listopada, a “Vuelta” u studenome.

Valverde je jedan od najsvestranijih vozača u poslednja dva desetljeća, 2009. je osvojio “Vueltu”, a ima još tri druga i tri treća mesta s “Vuelte”, dok mu je na “Touru” i “Giru” najbolji plasman bio treće mesto. Naslov svetskog prvaka osvojiop je 2018, a ima i dva svetska srebra te četiri bronze.

Net.hr

Komentari