DOVOLJNO JE REĆI MILICA I TIJANA! Šampionke se spremaju za pohod na nova olimpijska odličja! TOKIO, SPREMI SE ZA SRPKINJE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DOVOLJNO JE REĆI MILICA I TIJANA! Šampionke se spremaju za pohod na nova olimpijska odličja! TOKIO, SPREMI SE ZA SRPKINJE!

Navikle su nas na uspehe. Nastavili baš tamo gde su stale u decembru prošle godine! Posle medalja u Rusiji, osvojile su Švedsku i Ameriku.

Gran pri u Moskvi doneo im je vize za Tokio, zlata u Orlandu negovestile su uspešnu 2020. godinu. Milica Mandić i Tijana Bogdanović plus legendarni Gale (Dragan Jović), kako kažu više od trenera, oni su junaci današnje priče "Na putu za Tokio".

Šampionke od školskih dana, profesionalne, ozbiljne, na prvi pogled nedodirljive. A opet, nasmejane i otvorene kao i kada se o njima malo znalo. Milica je zlatom u Londonu otkrila Srbiji šta je tekvondo. Sada je pred trećim Olimpijskim igrama.

"Moje prve Olimpijske igre i osvojena zlatna medalja – ostvarenje snova", rekla je Mandićeva.

"Sve ovo što radimo, ne bismo činili da nas ne vuče neka velika strast i ljubav prema taekvondou. Što se konkretno mene tiče, mislim da poraz doživljavam lakše i gledam da što više naučim iz njega. Da poslušam Galeta, ono što je rekao da nije bilo dobro u borbi, da na tome odmah idem da radim."

Tijana je u Riju bila još tinejdžerka, tek je postala punoletna. Njeno srebro imalo je zlatni sjaj.

"Nadam se da ovoga puta neće biti greške sudija. Uvek nekako gledam da je sve na meni, na onome što sam ja radila u pripremnom periodu i mislim da će se sve to isplatiti", kazala je Bogdanovićeva.

Da li se njen pogled na sport i život promenio?

"Zaista sam bila veoma mala, pre svega psihički na tim Olimpijskim igrama. Mislim da sam mnogo naučila na tim Igrama i tokom pripremnog perioda - sazrela sam. Gledam drugačije na treninge i napore koji su mi nekada izuzetno teško padali. Sada znam da to tako treba da bude i da se isplati."

Dan posle povratka iz Amerike, bili su na zajedničkom treningu Taekvondo kluba Galeb i sa olimpijskim nadama Poljske. Trener Jović otkrio je koliko im znači upseh na samom početku godine.

"Mi stalno hoćemo da pobedimo ako je moguće. Ako ne možemo, gledamo da se popravimo. Prvi put smo osvojili dve zlatne medalje na jednom Ju-Es openu i time smo napravili najbolji rezultat do sada", istakao je Gale.

Uspesi ih obavezuju, navijači očekuju nove pobede, nove medalje ... Da li ih plaše pritasak i odgovornost?

"Nema odstupanja ni za koga - ni za moju ćerku, ni Milicu Mandić, pa ni za nove članove. Kada oni vide da Milica poštuje pravila iako je svetska zvezda, ne samo u našim okvirima, šta ima ko drugi da priča", kaže Jović.

Milica i Tijana su jedna drugoj podrška, bez obzira na razliku u godinama.

"Tića je moj životni guru za neke stvari. Kako ona shvata takmičenja, to je neverovatno. Nekada jednostavno pogledam u nju i shvatim koliko je ona sazrela i koliko meni otvara put za neke stvari. Imamo sestrinski odnos iako je mlađa, to nam ne predstavlja barijeru niti u životu, ni na takmičenjima", kaže Mandićeva, dok njena drugarica i saigračica dodaje:

"Ona mi je bila idol i sada da mogu da budem svaki dan sa njom, da treniramo zajedno i budemo u sobi. Uvek mi znači njen savet, razgovor sa njom i kada je teško i kada su lepi povodi. Veoma sam srećna što je imam u klubu i životu."

Jović je istakao da svi profesionalci znaju koliko je važno naporno raditi, bez obzira što im to teško pada u nekim trenucima, dok je Milica priznala da ne voli da trči.

U aprilu su kvalifikacije za Olimpijske igre, Srbija ima svoje adute...

"Imamo dva nova, perspektivna, mlada takmičara - Dimitra Gaeva i Nikolu Vučkovića. Oni će se takmičiti u kategorijama do 58 i 68 kilograma. Svi se zajedno spremamo."

Ukoliko sve prođe po planu, Milica će imati novu priliku za olimpijsku medalju u Tokiju.

"Veliki izazov za mene i za ceo tim. Želim da se prikažem u pravom svetlu, onakva kakva jesam. Da pokažem koliko mogu, na čemu sam i koliko radila", zaključila je Mandićeva.

RTS


Komentari