(FOTO) ON JE BIO NOĆNA MORA! Ako bi vas promašio levom i desnom, ugrizao bi vas, NISAM HTEO U RING PROTIV NJEGA! Forman se plašio Tajsona!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (FOTO) ON JE BIO NOĆNA MORA! Ako bi vas promašio levom i desnom, ugrizao bi vas, NISAM HTEO U RING PROTIV NJEGA! Forman se plašio Tajsona!

Džordž Formen svakako spada u grupu boksera svih vremena, a uprkos tome mnoge je iznenadio kada je sa svega 28 godina 1977. odlučio da završi kariejru. Razlog tome bio je poraz od Džimija Janga, a da je u prethodnih 46 borbi samo jednom izgubio i to u onom čuvenom meču u Ziaru od Mohameda Alija. Amerikanac se 10 godian kasnije vratio u ring, a 1991. imao je i borbu za titulu protiv Ivandera Holifilda u kojoj je poražen.

Sada je Formena, dva puta šampion teške kategorij i osvajač olimpijske zlatne medalje 1968 u Rimu, otkrio da je svojevremeno odbio borbu protiv Majka Tajsona. Čelični Majk imao je tada 21 godinu, ali Formen nije želeo da uđe sa njim u ring.

- Taj čovek je bio noćna mora u ringu. Nisam hteo ništa da imam sa njim, bio je zver. Ako bi vas promašio levom i desnom rukom, ugrizao bi vas - priča Forman mnogo godina kasnije. - Takvi momci su prava noćna mora i možete biti srećni kad se probudite iz takve borbe. Da, nisam želeo borbu s tim čovekom. Čuo sam da je i Majk bio uplašen, to mi je drago.

SD

Komentari