(FOTO/VIDEO) TAJSON – HOLIFILD, MEČ JE ZAKAZAN, SVET BOKSA NA NOGAMA! Glavno pitanje jeste da će Majk opet odgristi uvo Ivanderu!

    Podeli
  • (FOTO/VIDEO) TAJSON – HOLIFILD, MEČ JE ZAKAZAN, SVET BOKSA NA NOGAMA! Glavno pitanje jeste da će Majk opet odgristi uvo Ivanderu!

U bokserskim krugovima se spekulisalo da povratak treninzima dva legendarna šampiona znači i priprema za njihov međusobni duel

Spekulacije su se pojačale, pa prema informacijama iz tog sveta, izgleda da je dogovor postignut i da će se Majk Tajson i Ivander Holifild naći u ringu, jedan naspram drugog, već 11. jula u Dirijahu u Saudijskoj Arabiji.

Oba boksera, dva bivša svetska prvaka, trebalo bi da se bore u humanitarne svrhe, za lečenje i istraživanje koronavirusa.

Tajson ima 53 godine, Holifild četiri više.

Do sada su se borili dva puta.

U prvom meču Holifild je slavio prekidom u 11. rundi, čime je postao prvi bokser od Mohameda Alija koji je osvajao titulu u teškoj kategoriji tri puta.

Druga borba je prošla neslavno, 1997. u Las Vegasu, sedam meseci kasnije.Dva puta je Tajson ugrizao za uvo svog rivala.

Njih dvojica su kasnije postali i prijatelji.

Posle toga se Tajson borio još 10 puta, pobeđivao neke slabije protivnike, da bi ga 2002. nokautirao Lenoks Luis, a izgubio je dve godine kasnije od Denija Vilijamsa, pa Kevina Mekbrajda, kada je i završio karijeru.

Holifild je otišao sa 48 godina iz ringa, kada je pobedio Danca Brajana Nilsena 2011.

Objektiv.rs

Komentari