HOLFILD IZAZVAO TAJSONA, UĐI U RING I BORI SE, SVET ČEKA NA TEBE, JA SAM SPREMAN! Roj Džons Džunior je dobar, ali nije Ivander!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HOLFILD IZAZVAO TAJSONA, UĐI U RING I BORI SE, SVET ČEKA NA TEBE, JA SAM SPREMAN! Roj Džons Džunior je dobar, ali nije Ivander!

Ovo čekamo godinama i moglo bi da zaseni čak i profesionalne borbe.

Kada se pomene Majk Tajson i njegova bokserska kariejra, odmah se tu negde stvori i čovek sa kojim je boksovao jedan od najčuvenijih mečeva. Naravno, reč je o Ivanderu Holifildu, čoveku koji bi novu borbu.

Nakon što se tajson vratio u ring, Holifild najavljuje da je i on spreman!

Tajson i Holifild su do sada odradili dve borbe, u novembru 1996. i junu 1997. godine, a Ivander ima obe pobede!

U prvoj borbi je savladao favorizovanog Tajsona, dok je tokom drugog meča ''Iron Mike'' suspendovan nakon ugriza za uho, što je i danas jedan od najneverovatnijih detalja u istoriji profesionalnog boksa.

''Moji agenti su pokušali da ugovore meč ja Majkom, ali su dobili samo izgovore. Čini nam se da je želeo jedan probni meč pre nego što počne pripreme za borbu protiv mene'', rekao je Ivander Holifild.

Odmah je usledila i analiza Majkovog povratka u ring, odnosno borbe protiv Roja Džonsa Džuniora. Tajson je bio bolji, ali je proglašen nerešen rezultat.

''Roj je bio dobar protivnik, ali meč protiv mene bi bio globalni događaj. Naša borba je jedino što fanovi žele da vide. Ne postoji ni jedan jedini razlog da se ta borba ne održi. Nema izgovora, taj meč mora da bude organizovan'', zaključio je Holifild.

On se odmah obratio i Tajsonu, nešto direktnije.

''U subotu si rekao da si spreman za novi meč sa mnom i da ćeš se vratiti u ring. Uđi u ring i bori se, svet čeka na tebe. Ja sam spreman'', dodao je Tajsonov najveći rival.

Iako u dosadašnja dva meča Holifild ima isto toliko pobeda, čini se da je on taj koji više čeka novi duel protiv jednog od najboljih boraca svih vremena. Možda je siguran i u treću pobedu.

Tanjug


Komentari