KADIROV IMA PORUKU ZA SRPSKE BOKSERE! On gradi karakter, uči poštovanju, toleranciji i hrabrosti, stvara patriote!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • KADIROV IMA PORUKU ZA SRPSKE BOKSERE! On gradi karakter, uči poštovanju, toleranciji i hrabrosti, stvara patriote!

Delegacija srpskog boksa na čelu sa predsednikom BSS Nenadom Borovčaninom u pratnji Željka Mrdakovića potpredsednika Vojvođanskog i Nedeljka Mandića predsednika Šumadijskog regiona boksa bila je gost lidera Čečenske Republike Ramzana Ahmatoviča Kadirova koja se nalazi u sastavu Ruske Federacije.

Lider Čečena bio je domaćin u pregovorima oko saradnje srpskog i čečenskog boksa i podržao je dogovor o saradnji, izdvojio je vreme da se upozna sa radom i organizacijom i istakao da podržava svaki vid zajedničkog delovanja. Srpska delegacija naišla je na veliko i bratsko gostoprimstvo od strane domaćina i njihovog prvog čoveka države.

– Kadirov se veoma obradovao saradnji između bokserskih snaga Srbije i Čečenije. Nekoliko njihovih boksera i dva trenera doći će sa reprezentacijom Rusije na pripreme za Beogradski pobednik 2022, gde će trenirati zajedno sa našim bokserima, a njihovi treneri održaće veliki seminar škole boksa za naše trenere. Istakao je da lično želi da bude pokrovitelj narednih priprema reprezentacija Srbije i Rusije u Groznom – objašnjava prvi čovek srpskog boksa Nenad Borovčanin.

Čečenija u svojim redovima ima jednog od trenutno najboljih planetarnih boksera koji je iznikao i stasao iz njihove škole boksa, a reč je o svetskom šampionu Arturu Beterbijevu. Srpska delegacija posetila je i bokserski centar AHMAT u Groznom, kao i turnir za mlađe uzraste gde su sklopili dogovore o zajedničkim kampovima bokserskih klubova obe republike.

Novosti

Komentari