MILICA I TIJANA OVERILE OLIMPIJSKE IGRE, DANAS NAPADAJU ZLATO U MOSKVI! Devojke, Srbija je ponosna na vas!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MILICA I TIJANA OVERILE OLIMPIJSKE IGRE, DANAS NAPADAJU ZLATO U MOSKVI! Devojke, Srbija je ponosna na vas!

Milica Mandić i Tijana Bogdanović, srpske šampionke u taekvondou, obezbedile su učešće na Olimpijskim igrama 2020. godine. Mandićeva i Bogdanovićeva su overile vizu za Tokio posle uspeha na takmičenjima.

Njih dve su došle do norme na Gran priju u Moskvi na kojem su došle do završnice.

Milica je u kategoriji preko 67 kilograma sakupila dovoljno bodova da se na osnovu rang liste kvalifikuje na predstojeće Olimpijske igre.

Olimpijska šampionka iz Londona 2012. je pobedom u četvrtfinalu izborila mesto na Igrama, a do polufinala stigla je pobedom nad Turkinjom Kus, koju je prestigla na listi po broju bodova.

Tijana Bogdanović je takođe u četvrtfinalu ostvarila ključnu pobedu jer je savladala Hrvaticu Kristinu Tomić, koja joj je bila za petama po broju poena na olimpijskoj listi.

"Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za Tokio. Još jedna dobra stvar je bila što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to isto biti i u Tokiju", rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

"Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Valden uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Bjanka Valden je pobeđena u najboljem momentu za nas. Sutra imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati."

Bogdanovićeva će se u finalu kategorije do 49 kilograma naći sa jednom od najboljlih takmičaki Kineskinjom Vu, dok će Milica Mandić u finalu za protivnicu imati Kineskinju Zeng.

RTS/Teleks.info

Komentari