NA DANAŠNJI DAN DESIO SE NAJŠOKANTIJI PORAZ U ISTORIJI BOKSA! Svi su mislili da je ČELIČNI DEČKO NEPOBEDIV, A ONDA SE POJAVIO HRABRI AUTSAJDER!

    Podeli
  • NA DANAŠNJI DAN DESIO SE NAJŠOKANTIJI PORAZ U ISTORIJI BOKSA! Svi su mislili da je ČELIČNI DEČKO NEPOBEDIV, A ONDA SE POJAVIO HRABRI AUTSAJDER!

Na današnji dan 1990. godine desio se jedan od najšokantnijih bokserskih poraza svih vremena. Džejms Baster Daglas je u prepunom "Tokio Domu" nokautirao "Čeličnog" Majka Tajsona i postao svetski prvak u teškoj kategoriji.

Baster je u Tokio došao kao potpuni autsajder, svi su očekivali brzi prekid meča, u kojem će nepobedi Majk još pokazati koliko je silan.

On je tada imao skor od 37 pobeda, bez izgubljenog meča, nijedan bokser nije uspeo da nađe pravo rešenje za ovu zver, koja doslovno uništavala svoje suparnike

Ipak, Daglas je krenuo hrabro, udarao je snažno, i nije pokazivao respekt za Tajsona.

Iako je Majk srušio Bastera u devetoj rundi, hrabri Daglas se digao, a onda rundu kasnije šokirao svet, kada je srušio na pod do tada nepobedivog boksera.

Ova pobeda i danas se računa kao jedno najvećih sportski čuda, a Džejms Baster Daglas je postao simbol za hrabrog autsajdera.

Teleks info

Komentari