(VIDEO) DOŠAO JE NIOTKUDA, ISPREBIJAO SVETSKOG ŠAMPIONA I UZEO MU TRI POJASA! Ovako nešto nije uspeo ni Roki - on je Džordž Kambosos Junior!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) DOŠAO JE NIOTKUDA, ISPREBIJAO SVETSKOG ŠAMPIONA I UZEO MU TRI POJASA! Ovako nešto nije uspeo ni Roki - on je Džordž Kambosos Junior!

Teofimo Lopez više nije bokserski prvak sveta lake kategorije po verzijama WBA, IBF i WBO.

Njega je sinoć u Njujorku posle 12 rundi fenomenalnog boksa pobedio Australijanac Džordž Kambosos Junior i to podeljenom odlukom sudija.

Do sinoć neporaženi Lopez (16-0) ušao je kao veliki favorit u ovaj meč i očekivalo se da lagano reši australsijkog boksera, koji je takođe neporažen u karijeri, ali niko nije znao koliko tačno može da pruži.

Na kraju je uspeo da šokira bokserski svet i da pobedi velikog Lopeza i to fenomenalnom predstavom.

Kambosos već na početku meča koristi otvorenu borbu u koju je krenuo Lopez i šampiona šalje na pod. Radio je fenomenalno, pogađao je konstantno i videlo se da bi Lopez mogao da upadne u probleme.

U zaista spektakularnim rundama koje su usledile videli smo fenomenalan boks s obe strane, a Lopez u 10. rundi šalje protivnika na pod.

Međutim, čudesni Australijanac ustaje i u jakom stilu završava ovaj meč, posebno poslednju 12. rundu u kojoj je izgledao zaista šampionski.

Na kraju su dvojica sudija dale njemu pobedu (115-112 i 115-112), dok je jedan negde video pobedu Lopeza (114-113).

Sada već bivši šampion nema klauzulu za revanš, a smatra da je ovaj meč dobio.

– Pobedio sam, to svi znaju. Pobedio sam i baš me briga šta drugi kažu. Uopšte nije bila izjednačena borba. Mislim da sam dobio 10-2 u rundama – uveren je Lopez koji je sada na skoru od 16-1.

Kambosos Žunior ima 20-0 i već je dobio izazove drugih šampiona za borbe sa njima.

Nas ova priča umnogome podseća na drugi deo filma o Rokiju, a vas?

Objektiv

Komentari