SRPSKI RAGBISTI KRENULI ZA SPLIT, KOD SINJA IM SE POKVARIO KOMBI, PRIŠLA SU IM DVA MLADIĆA…Ono što se tada desilo… Ma, vraća veru u dobrotu!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • SRPSKI RAGBISTI KRENULI ZA SPLIT, KOD SINJA IM SE POKVARIO KOMBI, PRIŠLA SU IM DVA MLADIĆA…Ono što se tada desilo… Ma, vraća veru u dobrotu!

Vesti o napadu na Zvezdine vaterpoliste na splitskoj rivi ili pretučeni sezonski radnici u Supetru šokirali su hrvatsku javnost, ali i šire.

Takvi događaji nisu dio civilizovanog društva i srećom sličnih incidenata nema puno.

Zato je, međutim, jedan nedavni događaj je prava suprotnost te je pokazao šta znači biti čovek i pravu lepšu sliku Hrvatske.

Naime, ragbisti Dinamo iz Pančeva uputili su se na utakmicu veterana u Split. Na putu u Brnazama pokvario im se kombi. Došli su do raskršća Sinj - Trilj - Split te se zaustavili na benzinskoj stanici.

- Dok smo tako gledali u motor kombija prišla su nam dvojica mladića. Upitali su nas da li nam treba pomoć. Odgovorili smo da bi nam trebao automehaničar. Jedan od njih Teo, a drugi se zvao Damir, nazvao je svog prijatelja Kristina koji ima automehaničarsku radionicu. Kristino je stigao za nekoliko minuta, pokušao je popraviti, ali nije išlo. Kombi smo odšlepali do radionice. Nakon dva sata otkrio je kvar, ali je trebalo nabaviti novi dio - rekao je član RK Dinamo iz Pančeva Zoran Ranislavić za Slobodnu Dalmaciju.

No Sinjani nisu stali na tome, ponudili su im i prevoz do Splita.

- Teo i Kristinov otac su nas s dva osobna vozila odvezli do Splita, a kombi je ostao u radionici. Posle smo došli po njega - rekao je Zoran Ranislavić te otkrio kako se iznenadio postupkom nepoznatih ljudi:

- Svi smo bili iznenađeni. Znali smo da možemo očekivati pomoć prijatelja ragbijaša iz Splita, a pomoć su na ponudili ljudi koje smo prvi put videli. Zato ćemo to sa zadovoljstvom ispričati kad god i gde god budemo u prilici. Ovo lepo iskustvo ispričat ćemo svim prijateljima u Pančevu i Srbiji.

Mladići iz Brnaza uvek su voljni pomoći kada se netko nađe u nevolji.

- Jedan od šestorice pančevačkih ragbista mi je rekao: Kad završiš četiri fakulteta ili pomogneš ljudima u nevolji, kao što ste vi nama pomogli, nećeš završiti u novinama, ali kad napraviš kakvu glupost danima se samo o tome govori i piše. Drago mi je da ipak neće biti tako - rekao Teo za Slobodnu Dalmaciju

Slobodna/Teleks.info

Komentari