(VIDEO) RAGBI - ENGLEZI NEUTRALISALI HAKU I PROŠLI U FINALE SP! Novozelanđani nikad nisu ovako pukli od Gordog Albiona!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) RAGBI - ENGLEZI NEUTRALISALI HAKU I PROŠLI U FINALE SP! Novozelanđani nikad nisu ovako pukli od Gordog Albiona!

Ragbisti Engleske plasirali su se u finale Svetskog prvenstva pošto su u polufinalu slavili sa 19:7 što je njihovo prvo finale od 2007. godine.

Novozelanđani pred svaki meč, u svim reprezentativnim takmičenjima izvode haku, tradicionalni ples koji je ranije prvenstveno bio izvođen kao ratni ples.

Dok njihovi rivali uglavnom stoje i netremice posmatraju kako im se Novozelanđani unose u lice i prave grimase sa agresivnim izrazom lica dok izvode "haku", Englezi su namazano smislili kako da ih neutrališu, prilikom te motivacione akcije.

Pošto se haka izvodi u formaciji koja liči na trougao, Englezi nisu stali u liniji, već su se pojedini reprezentativci povukli unazad i napravili veći trougao tako da je delovalo, kao da su im spremili prostor u kojem će da opkole Novozelanđane.

Ideja je očigledno uspela, pošto su prvog favorita Svetskog prvenstva, nakon što su im ušli u glave, lagano pobedili na terenu.

Kurir

Komentari