(VIDEO) SRBIJA JE PRVAK SVETA, MI SMO VLADARI TEKBOLA! Ljudi, ima li neki sport gde nismo sila - aman!

    foto: Pixabay
    Podeli
  • (VIDEO) SRBIJA JE PRVAK SVETA, MI SMO VLADARI TEKBOLA! Ljudi, ima li neki sport gde nismo sila - aman!

Srpski takmičari Nikola Mitro i Bogdan Marojević osvojili su prvo mesto i postali svetski prvaci u muškoj dubl kategoriji na Svetskom tekbol prvenstvu u mestu Gljivice u Poljskoj.

Marojević i Mitro su najpre savladali dosadašnje svetske prvake, mađarske takmičare Čabu Banjika i Adama Blažovića sa 2:1 (12:4, 8:12 i 12:9), a zatim sinoć u zlatnom, finalnom meču i ekipu Rumunije u sastavu Apor Đorđideaka i Iliješ Sabolč sa 2:1 (12:7, 9:12 i 12:3).

Atmosfera u jednoj od najvećih sportskih arena u Poljskoj bila je užarena prethodnih dana, a pogotovo tokom jučerašnjih spektakularnih mečeva.

Najpre, mađarski takmičari su sjajno igrali i dostojno branili poziciju svetskih prvaka 2019, ali su Marojević i Mitro uspeli da ih ponovo savladaju, kao što su to učinili i na turnirima u septembru i novembru u Italiji i Poljskoj u okviru Evropskog tekbol turnira.

Nakon toga je usledio sinoćni meč sa ekipom Rumunije, koji je bio više od igre. Bio je to pravi praznik tekbola!

Srpskom timu su tokom četiri dana u Gljivicama podršku pružali sportski direktor i predsednik Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i tekbol Stevan Popov i Ognjen Paripović, koji sinoć nisu krili oduševljenje.

"Srbija ima svetske prvake! Ovo je veliki uspeh za srpski sport, kratko je sinoć ocenio Paripović, dok je sportski direktor Stevan Popov našim takmičarima uneo zastavu u teren.

Organizator prvenstva je Međunarodna tekbol federacija, a takmičari i takmičarke su se od 8. do 11. decembra nadmetali u muškoj i ženskoj singl, muškoj i ženskoj dubl i miks-dubl kategoriji.

Srpski tim u sastavu Bogdan Marojević, Nikola Mitro i Maja Umićević je u prethodna četiri dana nastupao u još dve kategorije. U kategoriji singl, Bogdan Marojević nije upeo da se plasira u polufinale, dok su Mitro i Umićević poraženi u četvrtfinalu u kategoriji miks dubl.

Podsetimo, za čast da Srbiju u nacionalnom dresu predstavljaju na najprestižnijem i najvećem tekbol događaju, Marojević, Mitro i Umićević izborili su se tokom dvodnevnih turnira u tržnim centrima "Promenada" u Novom Sadu i "Galerija" u Beogradu. Turniri su održani u junu i avgustu u organizaciji Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i tekbol.

RTS

Komentari