OLIMPIJCI PREKRŠILI ZABRANU KRETANJA, POLICIJA PUCALA NA NJIH! Sportisti najavljuju tužbu za pokušaj ubistva protiv “organa reda”!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OLIMPIJCI PREKRŠILI ZABRANU KRETANJA, POLICIJA PUCALA NA NJIH! Sportisti najavljuju tužbu za pokušaj ubistva protiv “organa reda”!

Uprkos zabrani kretanja koja je na snazi u Kostariki dvojac olimpijaca u surfu nije mogao da odoli talasima po cenu kazne, ali nisu ni slutili da će svoje živote ovom odlukom dovesti u opasnost. I to ne zbog talasa ili morskih predatora, već zbog nesvakidašnje reakcije policajca.

Dvoje policijskih službenika ugledalo je Rafaela Viljavićencia i Noe Mar Mekgonagla kako surfuju tokom perioda obavezne samoizolacije za sve građane i odmah su prišli sportistima u nameri da ih legitimišu.

Svastan da je prekršio zakon Rafael Viljavićenco se dao u beg, na šta je policajac reagovao ispalivši dva metka.

Nepromišljeni potezi surfera i policajca srećom nisu imali tragičan epilog, a Viljavićencio se posle incidenta oglasio i obazložio svoj postupak:

“Držao je oružje na preteći način. Kad sam to video, uspaničio sam se i počeo da trčim”, rekao je kostarikanski sportista koji je dodao da će pokrenuti postupak protiv policajca zbog pokušaja ubistva.

Drugi jahač na talasima Noe Mar Mekgonagl reagovao je prisebnije, nje se odupirao hapšenju pa je “samo” priveden zbog prekršaja zabrane kretanja.

Nova.rs

Komentari