ŠRAUBA MANDIĆ “ZAPRETIO” NOVINARIMA: Nemoj neko da je moje reči o Hrvatskoj izokrenuo…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠRAUBA MANDIĆ “ZAPRETIO” NOVINARIMA: Nemoj neko da je moje reči o Hrvatskoj izokrenuo…

Godinama se Hrvatska i Srbija bore u vaterpolu za najsjajnija odličja. Međutim, taj rivalitet, pun međusobnog uvažavanja, podignut je na još veću razinu tokom Svetske lige u Beogradu. Srbija je dva puta pobijedila Hrvatsku. Prvi put u skupini 11:10, a potom i u finalu 12:11 te je osvojila natjecanje i plasirala se na Olimpijske igre.

Oba puta domaći navijači na Tašmajdanu pljeskom su pozdravili hrvatsku himnu, a igrači i stručni štabovi čestitali su jedni drugima po završetku fantastične utakmice koju je 17 sekundi prije kraja iz peterca prelomio Filip Filipović.

Mogla je i Hrvatska do pobede. Pri vodstvu 9:8 Srbija je bila u problemima, ali je Dušan Mandić čudesnom šraubom iz daljine matirao golmana turnira Marka Bijača i praktički izmislio gol koji je pogurao njegovu ekipu do pobede.

Nakon utakmice je Mandić od novinara tražio da točno prenesu ono što ima reći za njihovu konstataciju kako voli igrati protiv Hrvatske.

"Volim igrati finala, a ako netko misli to što ste rekli - volim igrati protiv trenutno našeg najvećeg sportskog rivala. Ponavljam, naš najveći sportski rival je Hrvatska. To je trenutno najbolja reprezentacija s kojom igramo već deset godina. Nemoj neko da je moje reči izokrenuo. Ovo je sportski i prijateljski rivalitet", poručio je Mandić pa pohvalio publiku koja je navijala sportski i ostala do kraja meča unatoč pljusku na otvorenom bazenu.

"Bilo je sportski od početka do kraja. Hvala ljudima što su ostali da nas bodre. Bilo nam je puno srce. Navijali su lavovski i bili su nam igrač više", zaključio je Mandić.


Komentari