(VIDEO) HOROR NA SPUSTU U BORMIJU! Skijaška legenda helikopterom hitno prevezena u bolnicu - SVI STRAHUJU DA JE OVO KRAJ!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) HOROR NA SPUSTU U BORMIJU! Skijaška legenda helikopterom hitno prevezena u bolnicu - SVI STRAHUJU DA JE OVO KRAJ!

Hans Rajhelt (39) izgubio je ravnotežu pri brzini od 100 km/h, pao i završio u zaštitnoj ogradi. Otišlo mu je koleno, pa je helikopterom prebačen u bolnicu. To znači da je verovatno završio karijeru.

Sa 39 godina na leđima legenda ovog sporta ne spušta gas. Spust u Bormiju važi za jedan od najopasnijih na svetu, juri se ogromnim brzinama, a pri velikoj brzini je bez kontrole ostao i Rajhelt.

Odmah se videlo da nešto ne valja, jer nije mogao da ustane. Na stazi mu je odmah ukazana pomoć, ali je procenjeno da je neophodno da direktno bude prevezen u bolnicu u Insburku zbog povrede. Helikopter je odveo skijaša koji je po prvim procenam povredio koleno, što će ga možda i zauvek udaljiti od ski staza.

On već ima 39 godina i teško je verovati da bi se nakon duge pauze mogao vratiti skijanju.

Austrijanac je u Svetski kup ušao 2002. godine, a ovo mu je 18. sezona. U Svetskom kupu ima 13 pobeda (šest spusta, šest super G, jedan veleslalom) i čak 44 podijuma. Dvaput je nastupio na Olimpijskim igrama, 2006. i 2018., a u Biver Kriku je 2015. postao svetski prvak u superveleslalomu. Bio je i pobednik Svjetskog kupa u Super Džiju 2008. ispred legendarnog Didijera Kušea.

Komentari