SRPSKA RUKOMETNA LEGENDA PREUZIMA EVROPSKOG VELIKANA! Momir Ilić ima samo jedan zadatak, popeti se na krov Evrope!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRPSKA RUKOMETNA LEGENDA PREUZIMA EVROPSKOG VELIKANA! Momir Ilić ima samo jedan zadatak, popeti se na krov Evrope!

Pre dve godine jedan od najboljih srpskih rukometaša svih vremena Momir Ilić stavio je tačku na blistavu igračku karijeru, a izgleda da je došlo vreme da počne onu pored aut linije.

Kako javljaju mađarski mediji, nekadašnji rerepzentativac „orlova“, koje je 2012. godine predvodio do najvećeg uspeha od osamostaljenja (srebro na EP), trebalo bi uskoro da bude promovisan u novog trenera Vesprema.

Prema saznanjima portala “Nepszava“, čelnici mađarskog giganta su prelomili da ukažu poverenje trofejnom srpskom rukometašu, koji bi, ukoliko sve protekne prema očekivanjima, u četvrtak i zvanično trebalo da preuzme brigu o timu s kojim je dva puta bio vicešampion Evrope.

Ilić je igračka legenda Vesprema, čiji je dres nosio od 2013. do 2019. godine, osvojivši u tom periodu po pet šampionskih titula i Kupova u Mađarskoj, te dve Seha lige.

"Momir ima sve što je potrebno za ovu funkciju, s obzirom da je kao igrač ostario gotovo sve. Bio je glavni igrač u Kilovom dvostrukom pohodu na Ligu šampiona, čiji je bio i najbolji strelac. Takođe, Vespremova publika ga obožava zbog njegovog stila igranja, koji mu je bio zaštitni znak. Nikada se nije predavao njegova želja za pobedom je bila identična u svakoj situaciji. Kažu i da je na treningu išao „do zida“, da se nije štedeo nijednog trenutka. Svoj život je podredio rukometu", navode Mađari i ističu da jedinu stvar koja mu se može uzeti kao nedostastak je isksutvo.

"Nikada nije vodio vrhunski tim. Bilo je primera da veliki igrači neometano sede na trenerskoj klupi, ali mogu da se nađu i drugačiji primeri", piše između ostalog u tekstu na mađarskom portalu “Nepszava“.

Arena

Komentari