BRAĆA ILIĆ VERUJU DA SRBIJA MOŽE DOBITI HRVATE: Selektor kockastih Lino Čevar: Došli smo po bodove!

Rukometna reprezentacija Srbije ugostiće Hrvatsku u okviru kvalifikacija za EP 2020. u beogradskoj “Štark areni” u četvrtak od 18 časova

    foto: RSS
    Podeli
  • BRAĆA ILIĆ VERUJU DA SRBIJA MOŽE DOBITI HRVATE: Selektor kockastih Lino Čevar: Došli smo po bodove!

Hrvati su favoriti, ali su i ranjivi. Rukometaši Srbije na mini-pripremama u Kovilovu grade pobedničku taktiku za duel trećeg kola kvalifikacione grupe 2 za EP 2020. sa "kaubojima".

"Orlovi" veruju da uz pomoć navijača u "Štark areni" mogu da naprave podvig. Danas su Bogdan Radivojević, Nemanja i Vanja Ilić posetili svoju bivšu OŠ "Branislav Nušić", u kojoj se družili sa školarcima i poklonili im rukometne lopte.

Rukometaši će umesto u dvorani "Aleksandar Nikolić" Hrvate da ugoste u "Štark areni". Zbog toga je RSS odlučio da ulaz bude slobodan, a da će onima koji su kupili ulaznici biti vraćen novac, na prodajnim mestima na kojima su kupili ulaznice. Navijači besplatne ulaznice moraju preuzeti na blagajni "Štark arene" i svim prodajnim mestima "Eventima" uz ličnu kartu (najviše četiri ulaznice) kako bi prisustvovali meču. Novac jedino neće biti vraćen gledaocima sa VIP ulaznicama, jer su za njih obezbeđena mesta u VIP loži.

- Da znamo recept za pobedu, bilo bi lako - ističe Nemanja Ilić. - Spremamo se, koristimo svaki sekund da se uigramo što bolje, spremni smo za veliku borbu i nadamo se dobrom rezultatu.

Levo krilo Barselone, s kojom je osvojio Kup kralja, smatra da Hrvate moraju da napadnu iz sve snage:

- Neće biti problema ako igramo srcem, pokažemo veliku želju i budemo borbeni. Normalno, nikako ne smemo da pregorimo. U našem timu ima dosta mladih igrača, koji nisu igrali ovakve utakmice. Oni su iskusniji i uigraniji i zbog toga im prepuštamo ulogu favorita. Ipak, igramo kod kuće, poštujemo ih, ali ih se ne bojimo. Pozivam navijače da nas podrže, jer će nam to značiti puno.

I njegov brat Vanja veoma ceni hrvatske selekciju, koja je godinama u vrhu svetskog rukometa:

- To za nas može da bude motiv više, jer smo mi mlada ekipa, možda najmlađa u kvalifikacijama. Kvalitetni smo, ne sumnjamo u sebe, imamo šansu da ih pobedimo. Igramo pred našom publikom, može svašta da se desi.

Po Ilićevom mišljenju, to što su Hrvati favoriti ne znači da su "orlovi" bez šansi:

- Treniramo naporno, analiziramo ih svaki dan, sigurno je da imaju slabosti i pokušaćemo ih iskoristimo. Oni imaju dosta vrlina, imaju svoj sistem, ali i slabosti, koje ne bih otkrivao.

Svestan je i Vanja da ne smeju da pregore u velikoj želji za pobedom:

- U meč moramo da uđemo vrućeg srca i hladne glave, da svako pruži svoj maksimum. U tom slučaju ni pobeda neće izostati.

Selektor rukometaša Hrvatske Lino Červar ističe da njegova ekipa mora da dođe do bodova kojima bi što pre obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

- Potrebna su nam još četiri boda kako bismo otišli na Evro, dve pobede i naravno da želimo da ih što pre ostvarimo. Neće biti jednostavno u Beogradu, njima je to jako važna utakmica, a to će biti ispit naše mentalne snage. Moramo da budemo spremni na veliku borbu. Spremamo se za to i fizički i taktički - rekao je Červar.

"Kauboji" na meču sa našom selekcijom neće biti kompletni, jer neće igrati Cindrić, Horvat, Marić i Pavlović zbog povreda, ali su se neki drugi igrači vratili u tim.

- Drago mi je što se vratio Mamić, da su tu sada neki drugi igrači. Uvek mora da postoji izazov, ambicije, radost kada se igra za reprezentaciju. Mora da postoji nadahnuće i ono mora da se pokaže sada u Beogradu - zaključio je Červar.


U trećem kolu grupe 2 sutra (20.00) se sastaju Belgija i Švajcarska.

TABELA: Hrvatska 4, Švajcarska 2, Belgija 1, Srbija 1.

(Blic/B92/mediji)

Komentari