BRAVO DEVOJKE, RUKOMETAŠICE SRUŠILE ANGOLU! NEKA SE SPREME KUBANKE! Dalek je put do OI, ali ovako se počinje!

    foto: RSS
    Podeli
  • BRAVO DEVOJKE, RUKOMETAŠICE SRUŠILE ANGOLU! NEKA SE SPREME KUBANKE! Dalek je put do OI, ali ovako se počinje!

Rukometašice Srbije pobedom protiv Angole 32:25 (16:12) u grupi A startovale su na Svetskom prvenstvu u Japanu.

U utakmici sa kojom je otvoreno takmičenje u "Akva domu" u Kumamotu, izabranice selektora Ljubomira Obradovića slavile su posle fizički zahtevnog duela sa selekcijom Angole 32:25 (16:12).

"Početak Svetskog prvenstva nije lak ni za jednu ekipu. Zasluženo smo pobedili. Čestitam Angoli na fer i korektnoj igri. Imali smo snimke sa njihovih utakmica, ali jedno je video, a drugo uživo. Uživo su još više i krupnije devojke. Poseduju veliki potencijal. Vrlo su nezgodna ekipa. Znali smo da će dosta igru bazirati na pivotmenu. Uspeli smo u velikoj meri da ih osujetimo u tome. Mogli smo i lakše da dođemo do pobede, ali to je tako sa prvom utakmicom. Čekala se dugo, od maja. Prva utakmica je završena, idemo dalje. Svetsko prvenstvo dugo traje, tako da moramo biti oprezni, rekao je Obradović", koji je šansu dao velikom broju igračica.

"Želim da čestitam svojim devojkama. Važna pobeda za nas. Prvi meč je uvek težak. Najvažnije je da smo uzeli dva boda. Imali smo neke uspone i padove, ali radićemo na tome da to ispravimo. Trenažni dan je pred nama. Spremamo se za naredne utakmice", dodala je najefikasnija u redovima Srbije Željka Nikolić.

U narednom kolu Srbija u ponedeljak igra protiv Kube od 4.30.

RSS

Komentari