DEVOJKE, MA SVAKA VAM ČAST! RUKOMETAŠICE SRUŠILE ŠVEĐENKE, na korak su od Evropskog prvenstva!

    foto: RSS
    Podeli
  • DEVOJKE, MA SVAKA VAM ČAST! RUKOMETAŠICE SRUŠILE ŠVEĐENKE, na korak su od Evropskog prvenstva!

Rukometašice Srbije pobedile su u Zrenjaninu Švedsku 24:21 (10:9) u trećem kolu Grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Crnog Gori i Severnoj Makedoniji. Utiske posle velikog trijumfa izneo je selektor Uroš Bregar.

Slovenački stručnjak je posle pobede nad skadinavskom selekcijom bio veoma ozbiljan, ali je imao razloga za zadovoljstvo.

- Bilo nam je veoma teško u ovom meču - i nama i njima, ali smo se dobro spremili. Kad smo pripremali meč vodili smo računa o svakom detalju u igri, teško je ili gotovo nemoguće trčati protiv njih. Spremali smo se da se što brže i bolje vraćamo u odbranu. Imamo nekih problema u napadu to se u jednom momentu i primetilo, u finišu prvog dela, kada dugo nismo postigli gol. Teško je igrati protiv ekipe kakva je Švedska, a što se tiče mojih igračica, čestitao sam im već, a Jovana Risović je opravdala poklon koji je dobila pre utakmice kao najbolja rukometašica Srbije - rekao je Bregar.

Svestan je Bregar da ovi bodovi mnogo znače, ali da još ništa nije gotovo.

- Posle greške i poraza na Islandu napravili smo dobar brejk. Nemamo puno vremena do meča u Švedskoj, tek toliko da se malo ispraznimo da dobro analiziramo ovu utakmicu pa ćemo videti. Zavisi kako ćemo odigrati odbranu. Ovi bodovi puno znače ali nisu još prevagnuli, ništa nije gotovo. Sad i Šveđanke moraju da igraju do kraja i dobiju zadnji meč, što nama, svakako, ide u prilog. Na dobrom smo putu - zaključio je selektor rukometašica Srbije.

Srbija i Švedska, koje imaju po dve pobede i po jedan poraz u prva tri kola kvalifikacija, igraće za dva dana u Istadu od 17 sati.Srbija je u svakom slučaju došla do druge pobede u tri meča u ovom kvalifikacionom ciklusu i tako napravila korak ka plasmanu na EP.

Srbija je bolje otvorila meč, nošena glasnom podrškom sa tribina, i došla do čak četiri gola prednosti.

Međutim, Šveđanke su se vratile u igru i zaigrale mnogo bolje u završnici prvog dela igre, pa su samo sa jednim golom razlike otišle na odmor.

Kao i na startu meča, Srbija je mnogo bolje otvorila i drugi deo igre.

Brzo su se vratile rukometašice Srbije na "plus četiri", a ovaj put su uspevale da održavaju prednost.

Smanjile su gošće u 58. minutu na 22:20, ali je Srbija odigrala maestralno u ključnim i prelomnim momentima, a Jovana Risović je odbranila i nekoliko čistih zicera, pa je na kraju Srbija došla do izuzetno važne pobede.

Jelena Lavko je postigla šest golova, Marija Petrović jedan manje. Natali Hagman je postigla deset golova za Švedsku.

Mediji


Komentari