DEVOJKE PREBIJTE DANKINJE, PA DA SE BORIMO ZA OLIMPIJADU! Polufinale SP ako dođe dobro! AKO NE, IGRALE STE JUNAČKI!

    foto: RSS
    Podeli
  • DEVOJKE PREBIJTE DANKINJE, PA DA SE BORIMO ZA OLIMPIJADU! Polufinale SP ako dođe dobro! AKO NE, IGRALE STE JUNAČKI!

Otišle su na Svetsko prvenstvo prvenstvo, kao potpuni autsajderi, a mogu da se vrate kao heroine. Povreda Andre Lekić, pa poraz od Rusije od 18 golova razlike u prijateljskom meču, sve je to bila dobra uvertira za debakl na takmičenju u dalekoj Aziji.

Prva faza je bila povuci potegni, pa meč sa Slovenijom za plasman u drugu u kome su naše devojke i mogle da se vrate kući. I onda eksplozija, rutinski trijumf protiv Južne Koreje i jutros poslastica, pobeda protiv Nemica - 29:28, koja mnogo znači.

Plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre je na dohvat ruke, a nije više nemoguća misija ni polufinale SP. Ipak, puno rezultata treba da se poklopi u poslednjem kolu da bi naše devojke stigle među četiri. Norveška ne sme da izgubi od Nemačke, kao ni Južna Koreja od Holandije i uz pobedu Srpkinja nad Danskom eto izabranica Ljubomira Obradovića u polufinalu SP. Nije nemoguće!

Ipak, mnogo realnija varijanta je plasman u kvalifikacije za OI. Naime, u Tokiju naredne godine plasiraće se samo pobednik Svetskog prvenstva, ali će u tri kvalifikaciona turnira plasman izboriti šest najboljeplasiranih ekipa sa SP.

Vizu za Tokio su do sada izvadile Francuska, Brazil, Južna Koreja i Angola – tako da će Srbija izboriti plasman u kvalifikacije ako bude šesta (u najgorem slučaju treća u Grupi 1), ili ako osvoji sedmo mesto, a ispred njih bude Južna Koreja (jako male šanse).

Međutim, postoji još jedan način da izabranice Ljubomira Obradovića gledamo na OI. Kontinent sa najboljim reprezentacijama na Svetskom prvenstvu dobiće još dva mesta za kvalifikacione turnire, a to će skoro sigurno biti Evropa, koja bi vrlo lako mogla da ima svo četvoro polufinalista. U tom slučaju Srbija će se u kvalifikacije za Tokio plasirati i sa četvrte pozicije u drugoj grupnoj fazi.

Sa tri kvalifikaciona turnira na Olimpijske igre ići će po dve ekipe.

Međutim, kalkulacije ostavimo po strani najvažnije da Srpkinje u poslednjem kolu savladaju i Dansku, pa u najlepšem svetlu dokažu da se srpski ženski rukomet vraća u svetski vrh.

Novosti.rs/Teleks.info

Komentari