DEVOJKE SAD KREĆE OZBILJNO, NORVEŠKA NIJE ANGOLA NI KUBA! Srpkinje čekaju svetske, olimpijske i evropske šampionke!

    foto: RSS
    Podeli
  • DEVOJKE SAD KREĆE OZBILJNO, NORVEŠKA NIJE ANGOLA NI KUBA! Srpkinje čekaju svetske, olimpijske i evropske šampionke!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu, ovoga puta nad selekcijom Kube. Srpkinje su opravdale ulogu favorita i pobedile Kubanke sa 46:27, u drugom kolu grupe A.

Na taj način izabranice selektora Ljubomira Obradovića su zadržale maksimalan učinak i priliku da se plasiraju u narednu fazu takmičenja.

Srbija sada ima četiri boda, dva više uz utakmicu više od Norveške, Slovenije i Holandije.

Ekipu Srbije već u utorak od 12.30 očekuje novi izazov, pošto će protivnice biti spomenute Norvežanke, jedne od najvećih favoritkinja za titulu. Tim susretom počinju mečevi odluke jer nakon dana pauze u sredu, četvrtak donosi okršaj sa Holandijom (10.00).

Od šest reprezentacija iz grupe, u narednu fazu prolaze tri prvoplasirane.

Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović bio je zadovoljan pobedom nad Kubom. Obradović je svestan razlike u kvalitetu, ali ga raduje činjenica da je mogao da rasporedi minutažu i pruži priliku svim igračicama.

"Današnju utakmicu shvatili smo ozbiljno. Dobro smo otvorili utakmicu i drago mi je da sam uspeo da dam šansu svim devojkama. Drago mi je videti da se Kuba nije predavala, da se borila do 60 minuta. Zahvaljujem se na fer i korektnoj igri", rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Jovana Risović sa 14 odbrana bila je jedna od najboljih u srpskom timu.

"Htela bih da čestitam svojoj ekipi na borbenosti i pobedi. Veoma sam srećna što je selektor dao šansu svim devojkama. Ispoštovale smo dogovor i krenuli ozbiljno od samog starta. Čvrstom odbranom i samim tim su došli lakši golovi iz kontranapada. Tu smo razliku održavali do kraja meča i sve je prošlo u najboljem redu. Želela bih da čestitam Kubi na fer i korektnoj igri", navela je Risovićeva.

Selektor Kube Osvaldo Mendina nije preterano razočaran uprkos ubedljivom porazu.

"Čestitke Srbiji, nismo sa njima na istom nivou. Ovo je veliko iskustvo za moju ekipu koja nema previše internacionalnog iskustva. Samo učešće na ovom takmičenju je naša pobeda", zaključio je kubanski selektor.

RSS/Teleks.info

Komentari