ĐERONA ZA RTS: NAJBOLJI ĆE BITI U REPREZENTACIJI, radio sam sa Škrbićem, Peruničićem, Nenadićem, svi su bili veliki takmičari i borci!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ĐERONA ZA RTS: NAJBOLJI ĆE BITI U REPREZENTACIJI, radio sam sa Škrbićem, Peruničićem, Nenadićem, svi su bili veliki takmičari i borci!

Dolazak Tonija Đerone na klupu naše muške rukometne reprezentacije pokrenuo je neke pozitivne stvari, pre svega smo saznali da se u našu selekciju vraća zvanično najbolji igrač Evrope koji godinama nije nastupao za Srbiju, Petar Nenadić. Sa selektorom Đeronom razgovarao je kolega Predrag Strajnić.

Gospodine Đerona, hvala na vremenu izdvojenom za ovaj intervju za RTS.

Koji će biti vaši prvi potezi kao novog selektora reprezentacije Srbije?

– Ja sam u kontaktu sa Ratakom Nikolićem i Draganom Škrbićem i razgovaramo o članovima stručnog štaba i prvim međunarodnim aktivnostima. Teško je reći kada ćemo se videti zbog komplikovane situacije sa koronavirusom. Nadam se da ću biti u vašoj zemlji za mesec dana ali i ako tako ne bude napravili smo plan kako funcionisati na daljinu.

U karijeri radili ste sa mnogim igračima iz Srbije, kakva su Vaša iskustva?

– U Barseloni sam radio sa Škrbićem, Peruničićem i Nenadićem. Sada mi je asistent Zoran Đorđić. Svi su oni bili veliki takmičari i borci i od njih sam mogao mnogo da naučim i kao trener. Imam veliki broj prijatelja u Srbiji.

Svi koji budu u reprezentaciji moraju shvatiti da je tim najbitniji a ne pojedinac. Nadam se da će svi najbolji biti u reprezentaciji ali svi zajedno moramo imati zajednički cilj i jedinstvo na terenu i van njega. Na tome ću maksimalno raditi.


Komentari