HRVATI ODLEPILI ZA ORLOVIMA, SVETSKI RUKOMET DOBIJA NOVU SILU! Španac je doneo Srbiji ono što joj godinama fali!

    foto: RSS
    Podeli
  • HRVATI ODLEPILI ZA ORLOVIMA, SVETSKI RUKOMET DOBIJA NOVU SILU! Španac je doneo Srbiji ono što joj godinama fali!

Sjajne igre rukometne reprezentacije Srbije na početku novog poglavlja, pod rukovodstvom selektora Tonija Đerone, nisu promakle u hrvatskoj javnosti, s obzirom na to da je rukomet u toj državi praktično nacionalni sport.

U analizi portala index.hr španski stručnjak je proglašen čovekom koji je od raspadnute Srbije stvorio ekipu koja je nadigrala Francusku.

- Dolazak na klupu španskog trenera Tonija Đerone razbudio je srpski rukomet u samo dve utakmice. Od bezvoljne i nezainteresovane ekipe, Đerona je u samo nekoliko dana stvorio borbenu ekipu koja ima cilj i koja gine za svaku loptu - navedeno je.

Ističe se i da je Đerona klasičan primer španske trenerske škole i kako je deceniju i po proveo u Barseloni radeći kao trener mlađih kategorija, rezervnog tima, da bi četiri godine bio pomoćni Šesku Esparu u prvim timom sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

- Đerona je odmah po preuzimanju Srbije odlučio da promeni klimu u reprezentaciji. Vujin, Zelenović, braća Ilić, nominalno možda najzvučnija imena, iz privatnih i zdravstvenih razloga odbili su pozive - konstatuje se u tekstu.

Kako je navedeno, Đerona nije očajavao.

- U ekipu je vratio neke bivše reprezentativce, pozvao je nekoliko talentovanih klinaca poput 19-godišnjeg desnog beka Jovice Nikolića iz Vojvodine i što je najvažnije stvorio je hemiju u ekipi. Nešto što godinama fali srpskom reprezentativnom rukometu. Srbija je postala najveća rukometna priča u periodu uoči Svetskog prvenstva koje počinje u sredu i na kojem Srbi neće učestvovati - ističe se.

Srbija je protiv Francuske igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Komentari